Voorleeskampioen Gina di Marzo

  •   keer gelezen
CUIJK - BiblioPlus Cuijk heeft op dinsdag 8 februari de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd georganiseerd. Gina di Marzo, van basisschool De Wingerd in Cuijk, heeft de voorleeswedstrijd van de gemeente Cuijk gewonnen. Zij las voor uit het boek ‘Lina & Lotte’ van Corine Naranji.

[image=165270]

In de Schouwburg Cuijk werden de voorlezers met spandoeken, toeters en yells aangemoedigd door enthousiaste klasgenoten, ouders en begeleiders. De 9 schoolkampioenen, afkomstig uit de groepen 7 en 8, waren tijdens voorronden op school als beste voorlezer uit de bus gekomen. Zij lazen een zelfgekozen fragment voor uit een jeugdboek. In de pauze was het nog wel even spannend: de juryleden waren ontvoerd en konden alleen teruggevonden worden wanneer de kinderen in de zaal de code wisten te ontdekken. Gelukkig lukte dit, zodat de Cuijkse voorleeskampioen bekendgemaakt kon worden. Uit handen wethouder cultuur Willemieke Vervoort ontving Gina de beker.

Finale
Naast de wisselbeker ontving Gina ook de uitnodiging om de Gemeente Cuijk te vertegenwoordigen tijdens Halve finale Noord-Brabant op zaterdag 19 maart in Cultureel centrum Jan van Besouw te Goirle. In deze halve finale zal hij gaan strijden om een plek in de Brabantse provinciale finale op 15 april, eveneens in Goirle. De landelijke finale vindt plaats op woensdag 25 mei in Utrecht. Hier wordt uit twaalf provinciale kampioenen uiteindelijk De Nationale Voorleeskampioen 2011 gekozen.
Meer berichten