Afbeelding

Knappe vijfpunter Saturnus-vrouwen bij Luctor

Sport 72 keer gelezen
RIJKEVOORT - Het vrouwenteam van volleybalclub Saturnus uit Uden gaat als een bulldozer. De Udensen wonnen zaterdag opnieuw met een klinkende vijfpunter. In De Schutsboom, waar nog weinigen wonnen, ontnam Saturnus thuisclub Luctor elke illusie op succes.

Door: Peter Kuijpers

[image=125040]

In het afscheidsjaar van coach Joan van den Heuvel lijkt zijn gelijk: “ik ga drie jaar bouwen en dan staat hier een team.” gestalte te krijgen. Zonder punten genererende vergoedingen, maar wel met veel liefde en een blind vertrouwen is dit een degelijke basis. Samen met assistenten Hubert van Hout en Matthijn Kunz lijkt het gezelschap een team af te leveren dat staat. Een groep die herinneringen oproept aan de succesvolle ‘Staelens’ periode.

Meniscus operatie
Zaterdag in het schilderachtige Rijkevoort (‘Riekevort’) was Luctor de tegenstander. Een ploeg die zich duidelijk manifesteert in het linkerrijtje. Joan van den Heuvel was daar vooraf van overtuigd. Van den Heuvel “Luctor is moeilijk te kloppen in dat kleine sporthalletje daar. Er is veel kabaal en sfeer daar moeten we ons tegen wapenen.” Dat deed Saturnus zaterdag. Zonder Maartje van der Heijden, die vrijdag een meniscus operatie onderging en ook zonder de grieperige Judith Verhagen.

[image=126794]

Vroege time out
Saturnus liet in De Schutsboom snel zien wat de plannen waren. Veel servicedruk en harde klappen van Loes Boley brachten de eerste set met 15-25 over de streep. De tweede set was wat lastiger. Thuisclub Luctor kwam met 5-3 voor en voor Van den Heuvel een goede reden om er een vroege time out aan op te souperen. Het werkte wel en vooral vanaf de flanken waren het Rosan van der Velden en Mirthe van Driel die de stand ombogen naar 11-13. Kort kwam Luctor nog terug, maar met een mokerslag timmerde Mirthe van Driel de set richting Uden.

Stevig op een tweede plek
De derde set werd met 14-25 binnengehaald. De Udense supporters gingen er eens goed voor zitten. Opnieuw een bonus-set. Het va bank spelende Luctor leek dat puntje niet weg te willen geven en kwam met 10-7 voor. Een time out deed opnieuw wonderen. Uiteindelijk kantelde de set werd het met een goed blok en rake klappen 19-25. Wederom een mooie vijfpunter. Toen later bleek dat Bravo’99 verrassend verloor en ook Flamingo’s een puntje verspeelde was dat de kers op de appelmoes. Johan van den Heuvel was lirisch over zijn team: "We hebben de dingen vooraf goed doorgesproken. Dat is wellicht onze kracht. We hanteren dezelfde denkwijze en visie op het volleybal. We staan nu stevig op een tweede plek die recht geeft op promotiewedstrijden. We gaan mooie weken tegemoet met Saturnus, daar kijken we naar uit. Deze 0-4 is een gedegen basis voor een krachtig eindschot."

[image=126790]

Setstanden: 15-25, 20-25, 14-25 en 19-25

[image=165401]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant