Hillenaar op zijn post

  •   keer gelezen
CUIJK - Veranderende tijden en een paradoxale houding richting de overheid zorgen voor de projectie van tegenstrijdige verwachtingen op het burgemeesterschap. “Je bent zowel …”, aldus Wim Hillenaar, de nieuwe burgemeester van Cuijk.

[image=165850]

Hillenaar liet er tijdens zijn installatie op dinsdag 8 februari geen gras over groeien: zijn gemeente leek bij de functievervulling op zoek naar een schaap met vijf poten. “Ik blaat wel eens en soms kijk ik wat schaapachtig”, lachte Hillenaar, “maar het heeft me allemaal niet afgeschrikt.” De eerste burger van Cuijk is hartelijk ontvangen door iedereen en heeft zichtbaar zin om aan de slag te gaan.

Ambities
Hij zegt eigentijdse werkwijzen mee te nemen vanuit Gouda, waar hij acht jaar fractievoorzitter is geweest van het CDA. Verder heeft hij een indrukwekkend cv als consultant bij Berenschot, adviseur van de gemeente Rotterdam en als advocaat. “Ik zie met vertrouwen uit naar de samenwerking met de gemeenteraad en het college”, aldus de kersverse burgemeester. “De ambities van Cuijk en partners zoals het bedrijfsleven zijn hoog, terwijl de economie ons dwingt tot bezuinigen. Daarom zullen ook grote projecten zoals het Regionale Bedrijventerrein Laaracker, de Homburg Campus, de Schouwburg, Waterpark Dommelsvoort en de Heeswijkse Kampen voortdurend en in alle scherpte tegen het licht gehouden moeten worden om de risico’s te beperken.”

Samenwerking
Hillenaar haalde in zijn eerste woord als ere burger ook de gemeentelijke samenwerking aan. Volgens hem moet deze uitgangspunt zijn van elk overleg. “Geen calimero-gedrag vertonen naar de provincie en de rivaliteit tussen Boxmeer en Cuijk niet overdrijven. We hebben nu eenmaal meer overeenkomsten dan verschillen”, concludeerde hij. Om vervolgens in te gaan op het verzoek van burgemeester Karel van Soest van Boxmeer. “Ja, Karel, ik schud je met de Vierdaagse graag de hand. En laten we dan volgend jaar samen lopen.”
Wim Hillenaar (42) woonde een groot deel van zijn leven in Boxmeer, waar zijn vader twintig jaar lang burgervader was. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.
Meer berichten