Afbeelding

Joyce van Sambeek voorleeskampioen Boxmeer

Algemeen 105 keer gelezen
BOXMEER -BiblioPlus heeft op donderdag 17 februari de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd van de gemeente Boxmeer georganiseerd. Joyce van Sambeek, van basisschool De Weijerhof in Boxmeer, heeft de voorleeswedstrijd gewonnen. Zij las voor uit het boek ‘Verliefd op Jonna’ van Eva Susso.

[image=165999]

In het gemeenschapshuis in Overloon werden de voorlezers met spandoeken, toeters en yells aangemoedigd door enthousiaste klasgenoten, ouders en begeleiders. De 11 schoolkampioenen, afkomstig uit de groepen 7 en 8, waren tijdens voorronden op school als beste voorlezer uit de bus gekomen. Zij lazen een zelf gekozen fragment voor uit een jeugdboek. Uit handen van burgemeester Karel van Soest ontving Joyce de beker.

Finale
Naast de wisselbeker ontving Joyce ook de uitnodiging om de Gemeente Boxmeer te vertegenwoordigen tijdens Halve finale Noord-Brabant op zaterdag 19 maart in Cultureel centrum Jan van Besouw te Goirle. In deze halve finale zal zij gaan strijden om een plek in de Brabantse provinciale finale op 15 april, eveneens in Goirle. De landelijke finale vindt plaats op woensdag 25 mei in Utrecht. Hier wordt uit twaalf provinciale kampioenen uiteindelijk De Nationale Voorleeskampioen 2011 gekozen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant