Afbeelding

Kuukse Jan volgt JVC overal

Sport 63 keer gelezen
BOXMEER – In rubriek De Sluitpost van De Maas Driehoek en Stadskrant Grave staat in het seizoen 2010-2011 De Twaalfde Man in de schijnwerpers. Geen vereniging kan immers zonder de steun van de trouwe supporters die de club ook buiten de wedstrijden de helpende hand bieden. In het klassement worden de tegendoelpunten van de standaardteams uit de Maas Driehoek regio bijgehouden. De ploeg met de minste tegentreffers wint de trofee.

[image=166034]

De in Overloon woonachtige Cuijkenaar Jan Hermens is iedere thuiswedstrijd bij Topklasser JVC Cuijk te vinden. De 76-jarige Jan Hermens (hij is 66 jaar lid van de Kuukse voetbaltrots) maakte in de periode 1949-1965 zestien jaar furore in het eerste van JVC Cuijk, dat toen nog JVC’31 heette. “We speelden destijds tweede klasse, Ajax en NEC speelden toen eerste klasse”, zegt Hermens, die ook in het militair elftal het vaderland verdedigde speelde en bijna een transfer naar Fortuna’54 verdiende. “Daar werd een stokje voor stoken”, zegt hij.

[image=166036]

Na zijn spelerscarrière verdiende ‘Het gouden hoofd’ (een titel die Hermens verwierf door zijn imposante kopballen) zijn sporen als trainer. “Ik was trainer van o.a. Juliana Mill, Udi’19, JVC en ook bij de Brabantse jeugdselectie”, zegt Hermens, die thuis een kast vol voetbaltrofeeën (waaronder de KNVB Oscar) heeft staan. Ook werd in Cuijk een toernooi naar het voetbalicoon genoemd. “Ja, weet je wel Het gouden Hoofd”, zegt Jan Hermens, die zijn vakantie-ervaringen op www.januutkuuk.com bijhoudt. Over de verrichtingen van JVC Cuijk tot dusver is hij blij verrast. “Dat had niemand verwacht. Ik hoop dat ze het volhouden. De tijd zal het leren”. Jan Hermens verwacht dat JVC op 26 wedstrijden 10 keer de ‘nul’ houdt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant