Afbeelding

Stevensbeekseweg op de schop

Verkeer en vervoer 21 keer gelezen
STEVENSBEEK – Vorige week werden in en rond Stevensbeek een aantal gele omleidingsborden geplaats die het verkeer in goede banen moet leiden tijdens de wegwerkzaamheden in Stevensbeek.

De werkzaamheden, die pas vorig week werden aangekondigd door de gemeente Sint Anthonis beginnen komende donderdag 24 februari al. Ze hebben een grote impact voor inwoners van Stevensbeek. Dat geldt ook voor de routes die de kinderen elke dag fietsen van en naar de twee locaties van Scholengemeenschap Stevensbeek.

[image=166364]

Omleidingen
De Stevensbeekseweg (autoweg én fietspad) wordt vanaf de turborotonde bij Sint Anthonis afgezet tot aan het kruispunt in Stevensbeek, ter hoogte van de Lindelaan/Lactariaweg. Het fietspad wordt afgesloten, het autoverkeer blijft in één richting bestaan (vanuit Stevensbeek naar Sint Anthonis). Verkeer vanuit de andere richting wordt omgeleid via N272 (Boxmeer-Gemert), Blauwstraat (Oploo), Loonseweg, Oploseweg, Overloon en de Stevensbeekseweg in Stevensbeek.
Fietsers vanuit Sint Anthonis worden omgeleid via de parallelweg van de Boxmeerseweg en volgen dan rechtsaf de recreatieve fietsroute. Fietsverkeer vanuit Boxmeer kan via de Sambeeksedijk richting Stevensbeek. En het fietsverkeer vanuit Oploo en Westerbeek volgt het beste de route via de Lindenlaan.
De totale werkzaamheden aan de weg duren maximaal drie maanden. De aanpassingen voor de fietsers zijn naar verwachting over maximaal zes weken gereed.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant