Afbeelding

Warmdraaien voor keramiek

Kunst en cultuur 43 keer gelezen
OPLOO - Woon- en werkgemeenschap Bronlaak zet een gecertificeerde opleiding op voor mensen met een beperking: de Vakopleiding Keramiek. Om geinteresseerden al een beetje warm te laten draaien voor deze unieke kans, houdt Bronlaak een kennismakingsdag op woensdag 2 maart.

[image=166731]

De tweejarige Vakopleiding Keramiek leert de technische aspecten van het pottenbakken, behandelt de geschiedenis van het pottenbakkersvak en ondersteunt in de ontwikkeling van de sociale vaardigheden van de studenten. Elk onderdeel wordt afgesloten met een deelcertificaat. Zijn voldoende certificaten behaald, dan wordt het officiële diploma uitgereikt. Aan het einde van de opleiding worden alle werkstukken door de cursisten gepresenteerd, tentoongesteld en mede door vakmensen beoordeeld.

Pottenbakken
De Kennismakingsdag is bedoeld voor jongeren die op zoek zijn naar een creatieve vervolgopleiding, hun medescholieren, leraren en ouders. Het programma bestaat uit een rondleiding over het Bronlaak-terrein langs woonhuizen en werkgebieden. Tevens wordt de Potterij bezocht en kunnen de jongeren een pot leren bakken. Tot slot wordt uitgebreid informatie gegeven over de Vakopleiding Keramiek.
Bronlaak is te bezoeken op 2 maart van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden voor kan via Toon Dankers via (0485) 38 86 61. Meer informatie over de opleiding: www.zonnehuizen.nl/scholing.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant