Afbeelding

Van sporthal naar steenfabriek

Kunst en cultuur 62 keer gelezen
GENNEP/MILSBEEK - Regisseur Maarten Vonk is er lyrisch over en het bestuur vindt dat de voormalige steenfabriek in Milsbeek de titel van Revue Gennep eer aan doet. Niets staat de succesvolle uitvoering van het theaterspektakel in november nog in de weg.

[image=166734]

Eigenaar Wienerberger was eveneens meteen enthousiast over de verhuisplannen de Gennepse revue en stelde de fabriek afgelopen week ter beschikking voor de drie uitvoeringen.

Eer
Wim van Riet, voorzitter van het bestuur van Revue Gennep, legt uit waarom de locatie zo ideaal is. “De titel van deze editie luidt ‘Achter de duinen en de heggen’ en laat nu de oude steenfabriek net liggen aan de voet van de duinen van de Maas. Daarnaast is het gebied omgeven door heggen. En met het Genneper Huys in de nabijheid wordt er letterlijk en figuurlijk een brug naar het onderwerp geslagen. De Revue gaat namelijk over de perikelen rond de gemeentelijke herindeling en verdwenen subsidies voor onder andere toerisme. Daarbij spelen de Mookerhei en de belegering van het Genneperhuys een hoofdrol.”Wim geeft aan dat er niets mis was met de vorige locatie van de revue, namelijk de sporthal van Pica Mare. “Maar de steenfabriek als uitvoeringslocatie inspireert en doet een beroep op de creatieve geesten die aan de slag mogen met de inrichting en de decors. En geloof mij, ze staan te popelen! Daarnaast is de fabriek gemakkelijk toegankelijk en biedt deze volop mogelijkheden voor parkeren op maar een paar minuten afstand rijden van Gennep.”

Bloei
Onder de leiding van Vonk groeit de revue wekelijks: hier een beetje spektakel, daar een flinke dosis humor. Tegelijkertijd bloeien de acteurs op, doordat ze hun rol steeds meer eigen weten te maken. En wat de muziek betreft: de spelers zijn laaiend enthousiast over de eerste stukken die Gennepenaar Steven Gerrits speciaal voor de revue schreef. Bezoek de openbare repetities en kijk voor informatie op: www.revuegennep.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant