Afbeelding

Guido Weijers in dé Metworstkrant

Kunst en cultuur 80 keer gelezen
BOXMEER – “Het was 2000 en een paar dagen voordat de lente begon. In een klein kamertje waar de zon zich dwars door de gordijnen boorde, stond een kleinzoon van 22 aan het sterfbed van z’n opa (Al Schrijen, Prins Carnaval 1969). “

Zo begint het persoonlijke verhaal van de in Boxmeer geboren Guido Weijers in ‘Dé Metworstkrant’, die vandaag als speciale bijlage bij De Maas Driehoek is gestoken. En dus bij 54.500 adressen in het Land van Cuijk en de kop van Limburg is bezorgd.

[image=166736]

Weijers vertelt over zijn Metworstgevoel. “Als je in Boxmeer geboren bent, dan stroomt er metworstbloed door je lichaam… En de laatste jaren klopte ook mijn hart op het Vortums Veld nog sneller... voor Ton... (Ondersteijn) op zulke momenten voelt familie toch ineens echt als familie. Onze opa’s waren broers.” Vorig jaar beleefde niet alleen Ton Ondersteijn, die Kunning werd, maar ook Guido Weijers zijn finest hour. “Ton loste z’n belofte afgelopen jaar in met stijl. Na 16 jaar werd hij ‘De Kunning van de Metworst’… Overwinning smaakt nog zoeter als er voor gevochten is."

[image=166735]

"In een jongensboek moet nooit gewonnen worden op pagina 2, want dan is de rest van het boek maar saai… Je mag werken voor je droom. Trots en ontroerd dat Ton ook zijn belofte is nagekomen aan zijn opa. Onze opa’s waren broers...” Voor het hele verhaal zie Dé Metworstkrant.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant