Afbeelding

Nieuwe media als kunstvorm

Kunst en cultuur 35 keer gelezen
BOXMEER – Jongeren en nieuwe media. Een combinatie met toekomst die de een vernieuwde definitie van cultuureducatie oplevert. Cultuur aan de Maas gaat op woensdag 16 maart in Cultureel Centrum De Weijer te Boxmeer in op de vraag: hoe gaan jongeren om met de nieuwe media?

[image=169449]

De vierde editie van de cultuureducatiemarkt staat ook in het teken van hoe ouders, opvoeders en onderwijzers jongeren het best kunnen begeleiden bij het gebruik van de nieuwe media. Bijzonder is de Elektruck van de cultuureducatiemarkt: een bus waarin digitale muziekworkshops gegeven worden.

Programma
Tijdens deze middag krijgen deelnemende onderwijs- en cultuuraanbieders onder leiding van Ivo Wouters van de landelijke stichting Mijn Kind Online, inzicht in de nieuwe media en het gebruik door jongeren. Daarnaast geeft Elisabeth van Overloop van Kunstencentrum Meander een beeld van hoe de nieuwe media als kunstvorm kunnen worden ingezet. Aansluitend zijn er interessante workshops. Zo geeft Hans Vos van de Meander uitleg over Foto- en Filmprojecten en Olga Mink van de Kunstbalie de workshop Mediakunsten. Tenslotte is er ook een bijeenkomst Stop Motion Animation door Eveline Sonneville de van Meander.
De Cultuureducatiemarkt wordt zoals gebruikelijk omlijst met stands van culturele aanbieders uit de regio. Daar kunnen bezoekers rechtstreeks contact leggen met culturele organisaties. Er zijn stands van Kunstencentrum Meander en BiblioPlus,
met actueel aanbod voor jongeren. Verder staan er kraampjes van Hartistiek (met schimmenspel en poppentheater), SNENS (kunstprojecten en creatieve workshops), De Beer & Co (kinderopera’s), kenniscentrum Jeugd en media en verteltheater Frans van de Pas. Als extra activiteit komt de Elektruck naar Boxmeer. Deze bus biedt digitale muziekworkshops. Leerlingen van het Merletcollege Cuijk gaan de hele middag in de bus aan de slag met remixen, maken van eigen ringtones en een echt hoorspel.

Informatie
De Cultuureducatiemarkt wordt gehouden in Cultureel Centrum De Weijer, De Raetsingel 1 in Boxmeer, van 13.30 uur tot 17.00 uur. Ouders, leerkrachten en cultuuraanbieders zijn van harte welkom. Toegang is gratis. Meer informatie en aanmelding: (0485) 56 25 44 of info@cultuuraandemaas.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant