Afbeelding

Start Cuijkse Cantheelen

Zakelijk 10 keer gelezen
CUIJK – De gemeente Cuijk is donderdag met Mooiland Maasland en Zorgcentra Pantein gestart met fase 1 van de bouw van de Cuijkse Cantheelen: 13 huurappartementen en ruim 400 vierkante meter aan commerciële ruimte worden gerealiseerd op de hoek van Vorstendom-Deken van den Ackerhof.

[image=169789]

Om de start van Hof 5 een feestelijk tintje te geven werden wijkbewoners en betrokkenen getrakteerd op een wafel en koffie. Ondanks de kou werden er vijfhonderd wafels uitgedeeld. Ook wethouder Arthur Baudet, de architect en de aannemer lieten het zich smaken.

Fasen
De Cuijkse Cantheelen wordt een nieuwe wijk aan de oostkant van Cuijk. De woningen en voorzieningen in de buurt bieden ruimte voor iedereen: jong en oud, zorgbehoevend en zorgeloos. Een deel van de woningen is specifiek gericht op mensen die extra zorg nodig hebben, de intramurale en verpleeghuiswoningen van Pantein. Bovendien kan iedereen die dat nodig heeft 24 uur per dag zorg op maat krijgen in de eigen woningen.
Komend najaar wordt er gestart met het bouwrijp maken van fase 2: het middelste gedeelte van de Cuijkse Cantheelen, de hoven 2 en 3. Daar komen een verzorgingshuis en een verpleeghuis voor Pantein, bijbehorende zorg- en welzijnsvoorzieningen en woningen. De parkeerplaatsen voor beide hoven worden uit het zicht aangelegd.
Na fase 2 volgen nog drie bouwfasen. De realisatie van hof 1 en 4 met zowel woningen als appartementen en hof 5, dat afhankelijk is van de vraag en voortgang van het gehele project. Er worden in deze laatste fase aan de noord -en zuidkant geschakelde woningen gebouwd worden.
Er worden zowel woningen voor de vrije sector als voor de sociale huursector gereserveerd. Fase 5 van de Cuijkse Cantheelen wordt op zijn vroegst gestart, zodra het huidige zorgcentrum De Maartenshof is gesloopt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant