Afbeelding

Sleuteloverdracht van gemalen

Muziek 20 keer gelezen
BOXMEER - Op 31 maart hebben wethouder Erik Ronnes van de gemeente Boxmeer en Piet Beltman, bestuurslid van Aa en Maas, een overeenkomst ondertekend waardoor het waterschap voor twee jaar het beheer en onderhoud van een aantal gemalen in de gemeente Boxmeer overneemt.

[image=172332]

De overeenkomst komt voort uit het eerder gesloten afvalwaterakkoord tussen de gemeenten binnen de regio Land van Cuijk en het waterschap. Hierin hebben de gemeenten en het waterschap aangegeven dat zij intensief willen samenwerken aan een efficiënte afvalwaterketen.
Beide partijen verwachten een besparing in de onderhoudskosten te bereiken. Ook kan door een gezamenlijk beheer en onderhoud van de gemalen een centrale database opgezet worden, zodat toegewerkt kan worden naar een geautomatiseerd systeem voor de aansturing van gemalen. Tenslotte treedt door het gezamenlijk beheer en onderhoud van gemalen schaalvergroting op waardoor een organisatie minder kwetsbaar wordt en de continuïteit van kennis en kunde beter gewaarborgd blijft.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant