Afbeelding

Randstad Techniek in ontwikkeling

Zakelijk 12 keer gelezen
BOXMEER - Randstad Techniek doet meer dan de juiste persoon vinden voor een technische functie. Het uitzendbureau werkt samen met Marel Stork Poultry Processing BV in Boxmeer; dit resulteerde woensdag in een kijkje achter de bedrijfsdeuren van de fabrikant in systemen in de voedselverwerkende industrie.

[image=173069]

Welke machines bouwt Marel Stork voor kippenslachterijen? Hoe worden de systemen gebouwd? Een selecte groep van dertig vakkrachten kreeg de unieke kans op een rondleiding door het enige Nederlandse bedrijf dat de gehele productielijn voor de verwerking van pluimvee kan opleveren. “Het is bijzonder hoe Marel Stork op een dergelijke grote schaal het voor elkaar krijgt zeer hygiënisch en innovatief te werk te gaan”, aldus manager Marieke Vierboom van Randstad Techniek Nijmegen.

Innovatie
Tijdens het bedrijfsbezoek kwam zowel de machinebouwhal als het fabrieksgedeelte waar medewerkers van Marel Stork plaatonderdelen aan elkaar lassen aan bod. Niet al het werk in de fabriek wordt echter door machines of medewerkers gedaan. “Marel Stork werkt ook met een computergestuurde maar verder geheel zelfstandige robot. Deze handelt een reeks van complexe handelingen af om een machineonderdeel in elkaar te zetten”, aldus de manager van Randstad.
Opvallend was ook de ‘nul-productielijn’ waarmee de fabriek constant haar voedselverwerkingsystemen onder de loep legt en verbetert. “Pas als de nieuwe machine geen enkele kinderziekte meer vertoond wordt deze in productie genomen”, aldus Vierboom.
“Net als Randstad ziet Marel Stork techniek als ontwikkeling. Om te laten zien dat de technische branche voortdurend in beweging is, organiseren wij vaker vergelijkbare avonden voor belangstellenden.” Meer info over Randstad Techniek is te krijgen via (024) 382 37 75 of www.randstad. nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant