Afbeelding

Overloon krijgt golfbaan

Zakelijk 66 keer gelezen
OVERLOON – Overloon, de toeristische poort van de gemeente Boxmeer, krijgt er met een 9-holes golfbaan een interessante nieuwe toeristische trekker bij.

De golfbaan wordt aangelegd op 10 ha land van Twan en Karin Schraven, die sinds enkele jaren het kleinschalige vakantiepark Bosrijk De Kuluut exploiteren. De vergunningprocedure is erg soepel verlopen. “De gemeente Boxmeer stond erg positief tegenover ons initiatief”, vertelt Twan Schraven.

[image=173427]

Momenteel zijn shovels druk in de weer op de golfbaan gestalte te geven. “Over een maand of twee is het grondwerk klaar en de baan ingezaaid. Dan kan het gras gaan groeien.” De initiatiefnemer verwacht dat de baan eind dit jaar of begin 2013 speelklaar is.
De sterke groei van de golfsport in combinatie de ‘golf’ van babyboomers die een sportieve vrijetijdsbesteding zoekt, was voor Twan en Karin reden deze stap te zetten.
De golfbaan is straks toegankelijk voor iedereen met een Golfvaardigheidsbewijs (GVB) of golfbaanpermissie. Schraven ziet de golfbaan ook als een toegevoegde waarde voor de gasten van het vakantiepark, dat 17 luxe vakantiewoningen rijk is.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant