Afbeelding

Groen - Groener - Groenz

Zakelijk 92 keer gelezen
SAMBEEK - Fruitpark ‘Groenz’ moet een nieuwe toeristische trekpleister voor de gemeente Boxmeer worden. Het park in het buitengebied van Sambeek moet een koppeling worden tussen het natuurgebied Het Schraalzand en het groencentrum dat John Hendriks hier samen met echtgenote Anja runt.

[image=173926]

Met Groenz wil Hendriks een verbinding leggen tussen de in het wild groeiende vegetatie en de gecultiveerde vegetatie in het fruitpark. Met het initiatief wil hij een groene poort creëren vanuit ondernemend Boxmeer (winkels en bedrijvigheid) naar het toeristische bolwerk Overloon.

[image=173927]

Gefaseerd
Het plan Groenz wordt gefaseerd uitgevoerd. De eerste fase vindt plaats in het tuincentrum dat momenteel een compleet nieuwe ‘look’ krijgt. “Naast het assortiment van bomen, heesters, zomerbloeiers en kuipplanten vindt de bezoeker in het fruitpark vooral ook oude en soms vergeten fruitrassen.” Wie de sfeer wil proeven, kan terecht op de open dag die het tuincentrum op Tweede paasdag 25 april van 10.00 tot 17.00 uur organiseert.
Groencentrum John Hendriks is gevestigd aan de Heikant 7 in Sambeek. Telefonisch bereikbaar onder (0485) 57 15 24. Het fruitpark Groenz gaat medio mei online: www.groenz.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant