Afbeelding

ZEESTER-MEERVAL OP TRAININGSKAMP DAG 6

Algemeen 19 keer gelezen

BEVRIJDINGSDAG



Zoals gewoonlijk draaiden we weer een ochtendtraining en inmiddels is eigenlijk geen één echte training super makkelijk meer.

[image=175498]

De armen worden zwaar, de benen verzuren snel en de algehele vermoeidheid is gewoon aanwezig.

[image=175500]

Desondanks blijft iedereen bikkelen tot het eind, elk op zijn eigen niveau. Nu even geen uitgebreide omschrijving van wat elke groep draaide tijdens de trainingen, maar een verslagje van de vrije middag en avond. Echter bij het schrijven van deze blog werd het volgende feitje in mijn oor gefluisterd.

[image=175499]

Reinier, van oorsprong geen echte sprinter, versloeg Raga, van oorsprong wel een echte sprinter, op een alternatief sprintsetje van totaal 150 meter bij elkaar. Raga kan dit nog steeds niet hebben en heeft ook liever niet dat dit geplaatst wordt in de blog.

[image=175497]

Hij vindt namelijk dat hij toch veel sneller is op ‘normale’ afstanden. Zoals u merkt wordt de blogschrijver sterk beïnvloed door zijn kamergenoten.

[image=175501]

Stephanie had voor ons vandaag een aantal leuke activiteiten gepland. Na de lunch werd er een drietal activiteiten uitgevoerd door de zwemmers, wat inhield dat ze een spelletje ‘Weerwolven van Wakkerdam’ moesten doen, wat verven op een canvasdoek en foto’s maken van een aantal onderdelen. Een prima begin van de middag!

[image=175522]


Een kwartier later vertrokken de auto’s en busjes naar de mijnen om daar een rondleiding te krijgen. Helaas spreken ze in Duitsland niet zo vloeiend Nederlands (schandalig), dus kregen we de uitleg in het Engels.

[image=175523]

Onze jongsten beheersen deze taal nog niet zo heel goed, maar Joeri en Loek konden voor geïnteresseerden de vertaalmachines aanzetten.


Vooral Kyra, Frederique, Guus en Juliëtte vonden het erg interessant om te weten hoe ze vroeger te werk gingen met water en emmers in de mijnen. Een rondleiding van hoog niveau was het niet, maar we hebben ons toch prima vermaakt.

[image=175524]

Om ze toch even te laten weten dat Zeester aanwezig was, voerden de mannen van de zwemploeg een echte ‘haku’ uit op het plein onder toezicht van toeschouwers en zelfs camera’s (van lokale omroepen die toevallig aanwezig waren).

[image=175496]

Alsof een ‘Haku’ zelf niet genoeg is, deden ze dit ook nog eens in blote bast! Voor alle dames die een soort van ‘Pavlov-effect’ hebben, zie Youtube voor beeldmateriaal.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant