Afbeelding

‘Remember Overloon’

Algemeen 27 keer gelezen
OVERLOON – Ondanks de warmte trokken veel belangstellenden zondag naar Overloon om dat een nagespeelde versie van ‘De Vergeten Slag’ te aanschouwen.

De veldslag, waaraan een kleine honderd re-enactors (acteursoldaten) met autenthieke kledij en uitrusting deelnamen, vond plaats in en rond de bossen onder Overloon.
De bezoekers liepen over een 3 km lange route en kregen door initiatiefgroep Aces uit Sambeek een levende strijd voorgeschoteld van de tankslag die hier eind september-begin oktober 1944 woedde.

[image=175659]

De tocht voerde ondermeer langs een Amerikaanse stelling van de frontlinie in de Tweede Wereldoorlog. Ook maakten de belangstellenden kennis met de ondersteunende eenheden die nodig zijn om een frontlinie in stand te houden zoals de Head Quarters (hoofdkwartier) een Frist Aid station (Rode Kruis), een Radiopost (communicatie) en een veldkeuken. Uiteraard waren er diverse voertuigen aanwezig, waar de bezoekers een ritje mee konden maken. Ook de Duitse zijde van de geschiedenis werd bij ‘Remember Overloon’ belicht. Via ondermeer schijngevechten lieten de acteur-soldaten blijken veel tijd besteed te hebben om de ‘Slag bij Overloon’ zo autenthiek mogelijk te laten herleven.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant