Afbeelding

Molenaarsklucht in Rijkevoort en Beugen

Kunst en cultuur 74 keer gelezen
RIJKEVOORT/BEUGEN – Verrassend, vermakelijk en humoristisch, het zijn slecht enkele van de vele superlatieven waarmee bezoekers wagenspeelgroep Karrespel telkens prijzen na een opvoering van de befaamde molenaarsklucht.

Wie het spel eens met eigen ogen wil zien heeft zondag 15 mei de kans want dan maakt de mobiele theatergroep uit Oploo een toer die langs drie molens voert. Na een optreden in de ochtend in Deurne, wordt het spel na de middag opgevoerd in Rijkevoort en Beugen. De optredens vinden plaats in het kader van de Nationale Molendag, waaraan deze molens deelnemen.

[image=175694]

Verrassend
‘Niet alle molenaars zijn dieven’, zoals de titel van de smakelijke klucht luidt, is een bewerking van de middeleeuwse klassieker ‘De bedrieger bedrogen’. In dit bruisend stuk met ingebouwde absurdistische trekjes draait het om het huwelijk en vreemdgaan, om geldzucht en oplichting, maar ook om drank en de problemen daar omtrent. Drie kwartier lang wordt het publiek meegezogen in een spel vol actie en verrassende wendingen. En zoals het een goede klucht betaamt, wordt de bedrieger uiteindelijk in zijn hemd gezet.
Op 15 mei wordt Molenaarsklucht opgevoerd bij twee windmolens in de regio. Om 14.00 begint de voorstelling bij de windmolen Luctor et Emergo aan de Kapelstraat 31 in Rijkevoort. En om 16.00 uur start de opvoering bij de Martinusmolen aan de Molenstraat 24 in Beugen. Voor meer informatie zie www.karrespel.nl.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant