Afbeelding

Laatste loodjes voor JVC en Gemert

Voetbal 16 keer gelezen
CUIJK / GEMERT - Nog één wedstrijd en dan zit voor JVC en Gemert het debuutseizoen in de nieuwe Topklasse er alweer op. Voor Gemert zal het daar voorlopig ook bij blijven want de Molenbroekers degradeerden twee weken geleden al naar de Hoofdklasse.

Dat in het voetbal zaken snel kunnen veranderen bewijzen deze twee clubs maar weer eens des te meer. JVC kwakkelde vorig seizoen, kon de hoge verwachtingen amper waarmaken, maar wist toch op de valreep plaatsing voor de Topklasse te realiseren. Gezien de vele ups en downs eigenlijk toch nog een behoorlijke prestatie van toenmalig trainer Willie Willems en zijn mannen. In Gemert kon het niet op. Onder leiding van Bert Ruijsch swingde Gemert naar de titel en werd later voor duizenden dolenthousiaste fans ook nog eens de algehele landstitel bij de zondagamateurs in de wacht gesleept. Een absolute mijlpaal in de geschiedenis van de club. Gezien de nieuwe indeling zal het voor clubs uit 'onze' regio in de toekomst bijkans onmogelijk zijn om nog eens zo'n huzarenstukje uit te halen. Een halve BVO zoals FC Oss rekenen we voor het gemak dan niet mee.

Opmerkelijk rustig
Tot ieders verbazing hield JVC zich daarna ook nog eens opmerkelijk rustig op de spelersmarkt en kwam er weinig bij. Dat de Cuijkenaren zich vervolgens in de subtop van de Topklasse zouden gaan nestelen mag gerust als een sensationele prestatie worden beschouwd. Belangrijke spelers in het succes waren, zonder anderen tekort te doen, Randy Hofmeijer, Achmed El Allachi en Robby van Raay. Het knappe is echter dat zowat alle spelers een goed niveau haalden. Zo scoorde Loosbroeker Dennis Schouten, altijd belangrijk met zijn atletisch vermogen, een paar knappe goals en toonde ook Wesley Meeuwsen aan weer gegroeid te zijn als volwassen voetballer.

Vervelend
In Gemert zakte het echter in elkaar. Na het lange vorige seizoen hadden de spelers amper vakantie waardoor er veel blessures ontstonden en er dus een nog zwaarder beroep moest worden gedaan op de spelers die wel nog fit waren. De aanwinsten waren daarbij niet al te gelukkig. Eigenlijk heeft geen enkele nieuwe speler het elftal echt vooruit kunnen helpen waarbij moet worden aangetekend dat een jongeling als Noël Janssen zich wel behoorlijk ontwikkelde en René Paardekoper tegen een vervelende ziekte aanliep. Het is echter veelzeggend dat ook Admir Haznadar en Björn Becker volgend seizoen niet meer terugkeren in het prachtige zwart-witte shirt. Al met al ging het kaarsje langzaam uit in Gemert en wie verder kijkt dan zijn neus lang is snapt dat dit echt niet te wijten is aan de technische staf.
Komende zondag reist Gemert af naar Tukkerland waar zowat iedereen met grote flessen Grolsch voor brede schermen aan het hangen zal zijn in verband met de kraker in Amsterdam. In Oldenzaal zal echter ook nog gevoetbald moeten worden tussen Quick'20 en Gemert. Het duel is echter wel verplaatst naar 12.00 uur. Waarvan acte. In Cuijk een affiche wat voor de hele Maasbuurtregio een ontzettend appetijtelijke indruk maakt. De Treffers uit Groesbeek komen namelijk op bezoek. Gezien de stand op de ranglijst is het nu echter niet meer dan een prestigestrijd die ze echter in Cuijk en Groesbeek niet graag willen verliezen.

Programma Topklasse:
12:00 Quick '20 - Gemert
14:00 Achilles '29 - FC Oss
14:00 Argon - EVV
14:00 FC Hilversum - FC Lienden
14:00 Haaglandia - Hollandia
14:00 Baronie - AFC
14:00 JVC Cuijk - De Treffers

[image=175589]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant