Afbeelding

Schouwburg presenteert programma

Kunst en cultuur 14 keer gelezen
CUIJK/BOXMEER - Van een musical over het leven van de Zangeres Zonder Naam tot een toneelstuk over Theo van Gogh: de schouwburg in Cuijk en het Weijertheater in Boxmeer willen in het nieuwe theaterseizoen met een grote diversiteit in de voorstellingen een zo breed mogelijk publiek bereiken. Het complete overzicht is te zien in het nieuwe theatermagazine dat vandaag verschijnt.

De top van het Nederlandse cabaret is komend theaterseizoen in Cuijk te zien waaronder Jochem Myer, Freek de Jonge, Erik van Muiswinkel en na vele jaren keert Theo Maassen met een nieuw programma terug in de theaters. Het Weijertheater heeft de eer dat enkele grootheden zoals Dolf Jansen en Rob Kamphues de try-out van hun nieuwste show in Boxmeer doen. “Weer een voorbeeld van hoe de theaters in Cuijk en Boxmeer elkaar aanvullen”, zegt Jan van Neerven van het Weijertheater. “Leon van der Zanden en Freek de Jonge deden vorig seizoen de try-out bij ons, dit jaar spelen ze hun voorstelling in Cuijk. Maar ook aan de allerkleinsten is weer gedacht met enkele leuke kindervoorstellingen.”

3D
Naast genoemde cabaretiers, zal er in de schouwburg in Cuijk ongetijfeld een run op kaartjes voor de shows van Ashton Brothers, Faulty Towers, Rowwen Heze, Veldhuis en Kemper en Acda en de Munnik zijn. Anneke van den Wildenberg is dan ook ‘erg tevreden’ over het nieuwe programma. “Alle grote namen komen wel naar Cuijk toe. Maar we hebben ook enkele verrassingen zoals een fascinerende theatershow in 3D van een Israëlische theatermaker. Dat is theater zoals je het nog nooit eerder hebt gezien. En de Franse groep Zic Zazou zorgt voor spektakel in de sfeer van Blue Man Group, zij waren op het festival in Edinburgh dé grote verrassing.”

[image=176549]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant