Afbeelding

‘Dit wordt nooit meer overtroffen’

Kunst en cultuur 55 keer gelezen
WESTERBEEK – Minutenlang duurde zondag de staande ovatie waarmee spelers en vrijwilligers van Toneelgroep Westerbeek werden beloond na de laatste opvoering van het openluchtspel D’n Twist blieft d’n Twist.

Het was de finale van zeven voorstellingen, die even zo vaak het publiek op de uitverkochte tribune (320 plaatsen) in vervoering bracht. ‘Belevingstoneel van de bovenste plank”, “Alsof je midden in een documentaire zit”, het was een wolk van loftuitingen die na de finale voorstelling samen met de feestelijke confettieregen op de uitvoerenden neerdaalde.

[image=176605]

Een geëmotioneerde Doortje Egelmeers, kleindochter van de hoofdpersonages Jan en Dora Egelmeers, sprak haar verwondering en dank uit namens haar familie. “Dat onze familie hier centraal staat, dat is onbeschrijfelijk. Dit is in een woord geweldig”.

Wethouder Jeroen Willems sprak van een topprestatie. “We hoeven echt niet naar Diever of Joure om een groot openluchtspel te zien. Wat hier gebeurt overtreft alles.” Schrijver Henny Lenkens noemde hij “de Shakespeare van de gemeente Sint Anthonis”! Samen met zijn echtgenote Jet, die het spel regisseerde, werd Lenkens in de bloemen gezet. De wethouder zei verguld te zijn van trots. “Dit is de beste promotie voor onze gemeente.”

[image=176604]

Leo van Asten, voorzitter van de 50-jarige toneelgroep en in het spel Helm Egelmeers, geniet volop na van het succes. Hij noemt het stuk “een cultureel monument voor de toneelclub, Westerbeek, de gemeente Sint Anthonis en de regio. ”De saamhorigheid en teamgeest van iedereen die erbij betrokken was – van oud tot jong - heeft hem geraakt. “De uitvoeringen zijn gigantisch goed verlopen. Dit is een absoluut hoogtepunt voor onze club. Dit wordt noot meer overtroffen.”



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant