Afbeelding

Koninklijk lintje voor ‘prinses’ Jannie

Algemeen 26 keer gelezen
OPLOO – Het was een ludieke happening, de onderscheiding die Jannie Claassen-Kerstens dinsdag in Oploo mocht ondergaan. Want verkleed als prinses kreeg de verraste vrijwilligster uit handen van burgemeester Marleen Sijbers een koninklijk lintje opgespeld.


[image=176612]

Op het moment dat de moeders de peuters van ’t Peuterke kwamen ophalen, werd de Oploose benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze was gekleed in stijl, want de ochtend had in het teken gestaan van prinsen en prinsessen van het Koningshuis. Jannie is overigens vanaf 1998 vrijwilliger bij de plaatselijke peuterspeelzaal. Twee ochtenden per week zet ze zich belangeloos in, is actief betrokken bij het overleg en bij de organisatie van de jaarlijkse Open Dag.

[image=176613]

Jannie Claassen-Kerstens(46) werd beloond voor haar brede vrijwilligerswerk. Zo was ze van 1995 tot 2004 voorzitter van de Katholieke Vrouwen Organisatie (KVO), afdeling Oploo. Binnen deze organisatie was zij ook coördinator van de gymclub en organiseerde zij uitstapjes en activiteiten.
Vanaf 2004 is ze bestuurslid, waarvan sinds 2009 secretaris, van de fanfare Excelsior. Voor die tijd was ze al vijf jaar verantwoordelijk voor het Opleidingsorkest. Groot was haar inbreng bij de viering van het 100-jarig bestaan van de fanfare in 2010.
Sinds 2004 is zij medeorganisator van de jaarlijkse Straatspeeldag te Oploo en sinds 2006 vrijwilliger van de plaatselijke afdeling van de Zonnebloem. Verder was ze bestuurslid van de Jeugdcommissie van de Volleybalclub VCP, medeoprichter van de peuter- en kleutergym Club te Oploo en een ondernemend vrijwilligster van het gemeenschapshuis ‘De Oude Heerlijkheid’.
[image=176613]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant