Afbeelding

Champagne en rode loper voor vrijwilligers

Gezondheid 27 keer gelezen
BOXMEER - Met een koninklijke ontvangst en een majestueus programma bedankte Woonzorgcentrum Sint Anna in Boxmeer donderdag 12 mei haar vrijwilligers.

Door bewoners en medewerkers worden de vrijwilligers gezien als ‘diamanten op de kroon’. Een goede reden om de rode loper uit te leggen en de champagne te laten vloeien.

[image=176718]

Vrijwilligerskorps
Binnen Sint Anna zijn ruim 80 vrijwilligers actief. De werkzaamheden die zij verrichten zijn divers, maar komen allemaal ten goede aan de bewoners. Er zijn vrijwilligers die recreatieve activiteiten begeleiden, bewoners individueel bezoeken, met ze gaan wandelen of ondersteuning geven bij de woongroepen. Andere vrijwilligers helpen bewoners bij het gebruik van de computer of bieden extra ondersteuning bij vieringen. De extra aandacht die zij aan de bewoners geven is belangrijk en waardevol. Reden genoeg voor het woonzorgcentrum om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet.

[image=176719]

Cabaret
Voor het jaarlijkse vrijwilligersfeest werd dit keer cabaretier Bastiaan Verhorst van theater producties ‘Pommodoro’ uitgenodigd. Hij heeft, in het kader van het Europees jaar van het vrijwilligerswerk, speciaal de voorstelling “zo het hare majesteit behaagd” geschreven. Want, eigenlijk verdienen alle vrijwilligers een lintje. In de voorstelling worden vrijwilligers op een speciale manier in het zonnetje gezet. Grappige teksten, sketches en liedjes wisselden elkaar af tijdens de voorstelling. Na afloop schoven de vrijwilligers aan een Hollands, koninklijk buffet met ondermeer zomerkoninkjes en Hollandse nieuwe. Zo werd het feest, geheel in de stijl van de dag, op royale wijze afgesloten.
Wie er in is geïnteresseerd om vrijwilligerswerk binnen Woonzorgcentrum Sint Anna te verrichten kan contact opnemen met Mascha Kersten, teamleider welzijn en vrijwilligers. (0485) 57 15 41.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant