Afbeelding

'Is het al een sperzieboom?'

Algemeen 31 keer gelezen
BOXMEER – De kinderen van groep 3 en 4 van Basisschool De Weijerhof zijn zorgzaam bezig. Niet voor een ziek klasgenootje of een nieuw schoolkonijn. Nee, voor hen eigen sperzieboontjes. Deze stekjes worden door de kinderen met liefde verzorgd in de HAK-kas die bij de Albert Heijn is geplaatst.

Door Eefke Peeters

”Na het zien van een leerzame dvd over Stuif en Meeltje die uitleggen hoe groente groeit, kregen we bezoek van twee heren”, legt juf Thea van Groep 3 uit. “Een vertegenwoordiger van HAK vertelde wat de beste manier is om sperzieboontjes te kweken. Harold van Aar van de Albert Heijn gaf de kinderen onder andere de opdracht een code te verzinnen. Met deze geheime code kunnen zij het slot ontgrendelen waardoor ze bij de gieter kunnen,” lacht juf Thea van groep 3. De kinderen vinden het heel bijzonder om zelf hun eigen groente te kweken.

[image=177699]

Herkomst
Het concept is bedacht door HAK om kinderen bewust te maken over de herkomst van groente. Volgens meneer Leo valt het bij ‘zijn’ kinderen allemaal wel mee. “Heel veel kinderen hebben een opa en oma met een boerderij en hebben wel eens een moestuintje gezien. Sowieso wonen we hier ook tussen de aardbeien en maïsvelden. Ik geloof niet dat onze kinderen denken dat groente in de supermarkt groeit. Ik denk wel dat het bijvoorbeeld in Nijmegen al meteen anders gesteld is. Zeker in grote steden is dit een probleem. Voor ons is dit gewoon een erg leuk project. De kinderen genieten en natuurlijk leren ze er ook wat van.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant