Afbeelding

Vrienden met vers

Zakelijk 17 keer gelezen
BOXMEER – Eten is eten. Toch kan eten ook niet alledaags zijn. Eetcafé De Vriendschap uit Boxmeer staat voor een serieus gerecht met een aangename prijs. Originaliteit is er een begrip. Vandaar dat De Vriendschap een receptenwedstrijd uitschrijft.

De winnende gerechten worden van 22 tot en met 28 juni het weekmenu van De Vriendschap. Bovendien krijgen de beste inzendingen een etentje voor twee personen, met het winnende voor-, hoofd- en nagerecht inclusief fles wijn aangeboden.

[image=177701]

Origineel
Iedereen mag per gang een eigen recept insturen. De enige voorwaarde die De Vriendschap stelt is dat het recept een ‘vriendschappelijke’ gang oplevert in de vorm van bijvoorbeeld een passend ingrediënt, een duobord of een symbolische opmaak. “Verder kunnen we verklappen dat de jury bij de beoordeling let op originaliteit en uitvoerbaarheid”, zegt kok Roberto Hazes van De Vriendschap. “Niemand heeft namelijk iets aan een recept waar je voor de bereiding ervan een dag vrij moet nemen. Het kan natuurlijk ook gemakkelijker: je hoeft nu eenmaal niet zes uur in de keuken te staan voor een bijzonder gerecht.”
De Vriendschap serveert gerechten die gebaseerd zijn op klassiekers uit de Franse en Italiaanse keuken en gebruikt vooral verse producten. “Mooie ingrediënten van lokale en regionale leveranciers geven onze menukaart kleur”, zegt restaurantmanager Desirée van Rijnbach. “Wij proberen onze gasten verwennen. Of mensen hier nu voor een lunch, hoofdgerecht of een volledig menu komen.”

Recepten
Meedoen aan de originele receptenwedstrijd van eetcafé De Vriendschap? Mail onder vermelding van naam en telefoonnummer vóór Tweede Pinksterdag 13 juni een recept voor een voor-, hoofd- of nagerecht naar prijsvraag@demaasdriehoek.nl. Geef aan welke producten gebruikt moeten worden (ingrediënten) en hoe het gerecht gemaakt moet worden (werkwijze). Vergeet bovendien niet aan te geven wat het gerecht bijzonder maakt (motivatie). Per persoon mag er één inzending gedaan worden.
De Vriendschap, Steenstraat 115, Boxmeer, (0485) 57 56 60. Zie ook de site: www.devriendschapboxmeer.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant