Afbeelding

Kunst en meer bij BoxMeer Cultureel

Kunst en cultuur 18 keer gelezen
BOXMEER - Kunst en…curiosa? Nieuwe media of buitentheater? BoxMeer Cultureel is zondag weer in en om Cultureel Centrum de Weijer in Boxmeer met als thema ‘Kunst en…’

Met het thema brengt de organisatie kunst en al haar grensgebieden in beeld. Het gonst van de activiteiten en bruist van de culturele, kunstzinnige en creatieve energie in Boxmeer.
Zoals gebruikelijk is er weer volop muziek op diverse podia: het buitentheater, bij jongerencentrum de Box, in de bibliotheek met onder andere optredens van Boxmeersche Harmonie en de Joekels. De jaarlijkse Kunst- en Curiosamarkt, die voorheen op Hemelvaartsdag was gepland, vormt dit jaar een onderdeel van BoxMeer Cultureel. Dat zijn veertig kramen met een gevarieerd aanbod.
De bibliotheek sluit de Meimaand-Biebmaand af met verschillende presentaties en lezingen, de Speel-o-theek en de boekenverkoop. Het jongerenwerk van Radius presenteert een Graffitimuur en verzorgt diverse workshops.

[image=177703]

Basisschool De Weijerhof heeft op deze dag open huis. In de multifunctionele ruimte presenteert de Boxmeersche Vaart Vaartkoper en Vaartzilver, een expositie van restauratieprojecten en Vaartkledij.
Achter de Morgenster wordt een heus kinderplein gerealiseerd, met onder meer activiteiten van Spring Kinderopvang, Kindcentrum de Dag Door en jeugdtheater Pimpernel.
Als onderdeel van BoxMeerCultureel is op deze dag een link naar het Euregio Kunstproject ‘SMAX’, met als hoogtepunt van BoxMeerCultureel om 15.00 uur een Dans door hoogwerkers, midden op het Weijerplein.
De activiteiten zijn van 13.00 tot 17.00 uur. Aansluitend aan BoxMeerCultureel is de uitreiking van de Dr. PeelenCultuurprijs in de theaterzaal van de Weijer.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant