Afbeelding

De Zevensprong wint Bomenwandeling

Algemeen 24 keer gelezen
CUIJK - Groep 7 van de Basisschool ‘De Zevensprong’ in Cuijk is winnaar geworden van de Bomenwandeling van IVN De Groene Overlaat. De klas ontving hiervoor op 17 mei een wisselbeker.
Maar liefst 150 leerl
ingen van zeven groepen 7 van de basisscholen Het Startblok, De Wingerd, De Harlekijn en De Zevensprong uit Cuijk en de Bongerd uit Haps, deden met veel enthousiasme mee aan de Bomenwandeling. Het was een nek aan nek-race met De Zevensprong als winnaar en De Harlekijn als goede tweede!

[image=177976]

Beleving
Omdat in deze jachtige tijd kinderen weinig in aanraking komen met de natuur, vinden de vrijwilligers van de IVN vinden het heel belangrijk de kinderen meer over de natuur te leren. Dat gebeurt op een wat lossere manier, waarbij met name de beleving voorop staat.
Gewapend met tasje met daarin een folder met route, loupe doosje, bomenmeter, rolcentimeter, wasco krijt, fotomapje en pen en papier zochten de kinderen naar de antwoorden op de vragen en verrichten zij diverse opdrachten.
Met inzet en samenwerking konden punten verdiend worden, die opgeteld werden bij de punten van de goed beantwoorde vragen en vervulde opdrachten. Door het enthousiasme, de vragen, opmerkingen en bedankjes van de kinderen en leerkrachten voelen de IVN-vrijwilligers zich gesterkt in hun missie.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant