Afbeelding

ViaSana eerste met digitaal verpleegdossier

Gezondheid 125 keer gelezen
MILL - ViaSana heeft afgelopen week als eerste zelfstandig behandelcentrum van Nederland het elektronische verpleegdossier van software-leverancier Chipsoft in gebruik genomen. Door de sterke groei van het aantal orthopedische operaties was er behoefte aan een betere borging van protocollen en werkinstructies. Het nieuw ingevoerde elektronische verpleegdossier voorziet hierin.

[image=178398]

Veel ziekenhuizen maken gebruik van een digitaal verpleegdossier maar leggen gegevens eerst op papier vast om naderhand het digitale dossier in te voeren. Doordat ViaSana elke patiëntenkamer heeft uitgerust met kleine computers kunnen de orthopedisch chirurgen en verpleegkundigen van ViaSana data direct aan het bed invoeren. Op die manier ontstaat minder ruis en neemt de kwaliteit van de registraties toe.
Een team van drie verpleegkundigen, het afdelingshoofd van de verpleging en de applicatiebeheerder hebben samen met Chipsoft-medewerkers de invoering succesvol ingezet. Ook in de toekomst gaat ViaSana verder met de digitalisering van haar zorgprocessen. Zo wordt later dit jaar het zorgportaal ingevoerd. Hiermee worden patiënten beter bij het zorgproces betrokken, via dit portaal kunnen patiënten namelijk thuis een lijst met vragen invullen. Denk hierbij onder andere aan de NAW gegevens, de voorgeschiedenis van de gewrichtsklachten en het medicijngebruik. Deze activiteiten hoeven niet meer in de kliniek plaats te vinden, waardoor er meer tijd is voor lichamelijk onderzoek en het bespreken van andere vragen. Meer info op www.viasana.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant