Afbeelding

Genieten op het conservatorium

Kunst en cultuur 71 keer gelezen
BOXMEER - De leerlingen van de talentenklas muziek van Kunstencentrum Meander hebben woensdag een bijzonder dag beleefd in Maastricht. Zij waren daar op uitnodiging van het conservatorium. Speciaal voor hen was een compleet dagprogramma samengesteld.

De dag begon met een Masterclass van Nellie Miricioiu, een grootheid in de klassieke zangwereld. Daarna stond een bezoekje aan de studio op het programma, waarbij de jongeren uitleg kregen hoe zij zelf een opname kunnen maken en deze met behulp van technische hoogstaande apparatuur kunnen mixen tot een bevredigend resultaat. Vervolgens zijn ze naar de afdeling jazz/pop gegaan om een eindexamen gitaar bij te wonen. Ze kregen een prachtig concert voorgeschoteld.
Daarna waren de talenten van de Meander zelf aan de beurt om te spelen tijdens het Open Podium. De grote zaal van het conservatorium staat bekend om haar fantastische akoestiek. Om daar te mogen spelen was een enorme kick! De talentenklas van de Meander bestaat uit: Tanya van Duren (hoorn), Martijn Hak (piano), Arfor Houwman (piano), Maarten Jung (gitaar), Esther Taks (sopraan saxofoon), Dorien van Welie (alt saxofoon) en Ellen van Werkhoven (viool). Voor deze avond was de talentenklas aangevuld met Luc v.d. Brink (piano), Roel Trommelen (slagwerk); Caithlin Bosman (altsaxofoon) en Joost van Kampen (basgitaar).

[image=179891]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant