Afbeelding

Programma Torenfeesten Sambeek

Algemeen 196 keer gelezen
SAMBEEK - Al ruim 525 jaar torent de kerktoren van Sambeek boven het dorp uit. Reden voor een groots opgezet dorpsfeest dit weekeinde.

[image=180800]

De stichting ‘500 jaar Sambeekse toren’ en het Sint Anthoniusgilde dat dit jaar maar liefst 590 jaar bestaat, heeft een druk feestprogramma opgezet. De festiviteiten rondom de toren beginnen op zaterdag rond 12.00 uur met het luiden van de klokken en een vrolijke noot van de Sambeekse fanfare vanaf de torentrans. De toren is te beklimmen en er is de manifestatie ‘Sambeek toen en nu’, waaraan veel verenigingen en hobbyisten deelnemen. Living statues beelden de arbeiders uit die vanaf 1486 bijna een halve eeuw aan de bouw van de toren hebben gewerkt. Om 18.30 uur is de traditionele Sint Janskransenwijding, de overhandiging van het eerste exemplaar van een boekje over de geschiedenis van de toren. Aansluitend een promenadeconcert door harmonie Semper Unitas, gevolgd door de theaterproductie ‘Ode aan de toren’. De eerste feestdag wordt rond 23.00 uur met knallend vuurwerk vanaf de toren afgesloten.

Herdenking
De zondag start met een plechtige eucharistieviering vanaf 12.00 uur, die gevolgd wordt door een Brabantse koffietafel. Een reünie van schoolklassen vindt plaats om 13.30 uur. Om 16.15 uur begint de sluitingsplechtigheid, waarbij een herdenkingssteen bij de toren wordt aangebracht. Meer over het programma van de Torenfeesten en achtergrondinformatie op: www.everyoneweb.com/torenfeesten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant