‘Dit is ontzettend geweldig’

  •   keer gelezen
BOXMEER – “Dit is ontzettend geweldig, wat jullie voor elkaar hebben gekregen. Jullie zijn heel creatief en inventief geweest met het bedenken van acties om geld binnen te halen voor Serious Request.”

[image=200642]

“En ik wil een groot applaus vragen voor de jongens die de hele week hebben gewaakt”, sprak een trotse directeur Berita Cornelissen tot de leerlingen van haar jenaplanschool tijdens de finale van de bijzonder geslaagde actie op haar school. Doel was om geld bijeen te brengen voor moeders die geraakt zijn door oorlog- of conflictsituaties. Het initiatief hiervoor ligt bij popzender 3 FM en het Rode Kruis.

[image=200643]

Spanning
Kerstbomen en vuurkorven, een heus podium én een eigen Glazen Huis, die vulden samen met enkele honderden opgewonden leerlingen en zichtbaar genietende docenten het voorplein van de jenaplanschool in Boxmeer.
Met optredens van de schoolband, een gelegenheidskoor van BVE-Metamaar, het zangduo Suus en Leonie en artiesten met een bijzonder ‘buizeninstrument’ werd de spanning opgevoerd.

[image=200644]

Recordbedrag
Berita Cornelissen wist de handen op elkaar te krijgen voor de artiesten, waarna dan toch de bedragen bekend gemaakt konden worden. Berita vertelde dat liefst acht klassen van jenaplan elk duizend euro of meer bijeengebracht hadden voor Serious Request, met klas JN2a als topper (1402 euro). Knap noemde ze ook het resultaat van klas JN1i, die met slechts 14 leerlingen ook meer dan duizend euro bijeen hadden gebracht.
Terwijl confettikanonnen werden afgevuurd, maakte Berita Cornelissen bekend dat haar jenaplanschool 17.288,17 euro had gescoord. Rector Herman Vullings, die inmiddels het podium had beklommen, kon al even trots melden dat de Stevensbeekse vestigingen van Metameer 14.733 euro bijeen hadden gebracht. “Wij doen er als school ook nog wat bij”, sprak Vullings die vervolgens het recordbedrag van 32.250 euro op de megacheque noteerde.
Berita Cornelissen kon zowel klas 2a als 1i van haar school blij maken, want beide klassen reisden kort na de finale samen met Noud van het Rode Kruis naar Leiden af om de cheque te overhandigen bij het echte Glazen Huis. Op eerste kerstdag werd bekend gemaakt dat de actie in totaal 8,6 miljoen euro heeft opgebracht. Ook dat is een nieuw record.


Meer berichten