2H: Achates en Helden weer op herhaling

Sport 45 keer gelezen
OTTERSUM - Tweedeklassers Achates en Helden hebben het inhaalduel vanmiddag niet kunnen voltooien. Sneeuwval bleek na bijna een uur spelen de spelbreker op sportpark De Niersvallei in Ottersum. Thuisclub Achates leidde op dat moment met 2-1.

[image=198836]

Op het zware maar bespeelbare veld waren bij beide ploegen de verdedigingen in het nadeel. Dat leidde tot hachelijke situaties voor de doelen. In de elfde minuut was het middenvelder Jorrit Kersten, die een afvallende bal uit een corner kon binnen tikken. Het gretige Achates kwam in de 15e minuut langszij toen Freek Kerkhoff en voorzet van Wessel Koppes inkopte. Helden had voor de rust per saldo de meeste kansen, maar aan beide kanten werden met kunst en vliegwerk verdere treffers voorkomen. Aan het eind van de eerste helft werden de omstandigheden slechter en de regen ging over in sneeuw. Achates liet na de warme thee over haar intenties geen twijfel bestaan en al in de 46e minuut kregen op links zowel Freek Kerkhoff als Maarten van der Burg veel vrijheid. Uit een moeilijke hoek wist Maarten van der Burg keeper Rick Knippenbergh in de verre hoek te verschalken (2-1).
De sneeuwval werd steeds erger en toen na een uur spelen de lijnen nog nauwelijks zichtbaar waren, floot scheidsrechter in eerste instantie voor een kwartier af. Al snel werd duidelijk, dat de wedstrijd geen vervolg meer zou krijgen, want naast de lijnen sneeuwvrij maken, ging dan ook de duisternis een rol spelen. Wanneer in 2012 het laatste halve uur wordt uitgespeeld, ligt in handen van de KNVB.