Serious Request op Metameer Boxmeer

  •   keer gelezen
BOXMEER - Vanaf deze week neemt de Serious Request-actie een grote plaats in bij jenaplan Boxmeer van Scholenkoepel Metameer.

De lessen gaan gewoon door, maar tussen de bedrijven door wordt er volop actie gevoerd voor het goede doel. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor ‘Moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog’.

[image=198676]

Glazen huis
Op vrijdag 9 december is het glazen huis bij de school in Boxmeer geplaatst op het schoolplein van jenaplan. Een imposant gezicht zo’n grote kraan voor de deur. Onder toeziend oog van leerlingen en docenten werd het huis over de bomen en de school heen op zijn plaats getakeld. Dit glazen huis zal de komende weken het middelpunt zijn in de Serious Request-actie.

Taarten
De acties zijn al in volle gang. Iedere dag komt één van de leerlingen zelfgebakken taart verkopen in de docentenkamer. De pauzes worden opgeluisterd door de Frico-discoshow waar tegen betaling een verzoeknummer ingediend kan worden. En het is mogelijk om nu al aardbeiplanten te bestellen. De planten worden in het voorjaar geleverd. Zo bedenkt iedere mentorgroep weer eigen ludieke acties.

Finale
Vrijdag 23 december is de Grand Finale. ’s Morgens vindt de jaarlijkse kerstviering plaats. Tussen 13.00 en 14.00 uur wordt bekend gemaakt welke klas het meeste geld heeft opgehaald. Een afvaardiging uit deze klas mag naar Leiden, om daar zelf het ingezamelde geld te overhandigen aan de dj’s in het ‘echte’ glazen huis.

Programma
Voor de Grandfinale op 23 december is een flitsend programma samengesteld. Eerst speelt de band, waarna het Boxmeers Vocaal Ensemble komt zingen. Na toespraken van Berita Cornelissen (directeur) en Herman Vullings (rector) wordt de finale ingezet met de Blue man group). Om 14.00 uur wordt het eindbedrag van de actie bekendgemaakt.
Meer berichten