Afbeelding

IFD Award voor Dak- en Leidekkersbedrijf Adriaans

Zakelijk 19 keer gelezen
HAPS - Dakdekkers- en Leidekkersbedrijf Adriaans heeft een internationale IFD Award ontvangen voor het project MFA De Zonneboom. Het Hapse bedrijf realiseerde in deze multifunctionele accommodatie in Doetinchem een opvallende dak- en gevelbekleding met Beverstaartpannen.

[image=198274]

Tijdens het 59ste IFD Congres in Dublin (Ierland) kreeg Adriaans de hoogste eer toebedeelt in de categorie Facade. In totaal streden zo’n zestig projecten uit tien landen om de prijzen. Voor Dakdekkers- en Leidekkersbedrijf Adriaans is het niet de eerste keer dat zij een prijs winnen, want in 2002 won het bedrijf al de Dak Award.

[image=198275]

MFA De Zonneboom is een multifunctionele accommodatie met twee basisscholen en een kinder- en naschoolse opvang. Adriaans heeft bij de bouw over het gehele dakvlak en de gevel zijn keramische leipannen in vijf verschillende kleuren geplaatst. Het betreft de zogenaamde biberschwanzziegel, oftewel Beverstaartpannen. Tevens werd de gevel voorzien van een motief van ‘zonnebloemblaadjes’. De realisatie was geen eenvoudige klus omdat alle dakhellingen verschillend zijn, maar ook omdat er rekening moest worden gehouden met de kleurverhoudingen van de pannen.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant