Afbeelding

Adriaans uit Haps wint internationale prijs

Zakelijk 169 keer gelezen
HAPS - Dakdekkers- en Leidekkersbedrijf Adriaans heeft in november een internationale IFD Award ontvangen. Het bedrijf uit Haps viel in de prijzen met het project MFA De Zonneboom, een multifunctionele accommodatie in Doetinchem waar Adriaans een opvallende dak- en gevelbekleding realiseerde met zogenaamde biberschwanzziegel, oftewel Beverstaartpannen.

[image=198264]

De internationale dekdekkersfederatie IFD houdt iedere twee jaar wedstrijden voor dakdekkers- en leidekkersbedrijven. Voor het eerst konden bedrijven zelf foto’s insturen van projecten waarvoor een bijzondere vaktechnische prestatie is geleverd. Ook Dakdekkers- en Leidekkersbedrijf Adriaans uit Haps stuurde foto’s van enkele projecten in. Tijdens het 59ste IFD Congres in de Ierse hoofdstad Dublin kreeg Dakdekkers- en Leidekkersbedrijf Adriaans
de hoogste eer toebedeelt in de categorie facade met het project MFA De Zonneboom in Doetinchem. In totaal streden bijna 60 projecten uit 10 landen om de prijzen. Voor Dakdekkers- en Leidekkersbedrijf Adriaans is het niet de eerste keer dat zij een prijs winnen, want in 2002 won het bedrijf al de Dak Award.

Zonneboom
MFA De Zonneboom is een multifunctionele accommodatie in de Doetinchemse wijk Oosseld. Het gebouw, dat twee basisscholen, een kinder- en naschoolse opvang huisvest, is ontworpen door Drost + Van Veen Architecten uit Rotterdam. Vanwege de bijzondere vormgeving van het pand werd Dakdekkers- en Leidekkersbedrijf Adriaans al in een vroeg stadium bij het project betrokken. Over het gehele dakvlak en de gevel zijn keramische leipannen in vijf verschillende kleuren geplaatst. Het betreft de zogenaamde biberschwanzziegel, oftewel Beverstaartpannen, van Wienerberger Koramic.
Tevens werd de gevel voorzien van een motief van ‘zonnebloemblaadjes’. De realisatie was geen eenvoudige klus omdat alle dakhellingen verschillend zijn, maar ook omdat er rekening moest worden gehouden met de kleurverhoudingen van de pannen.

Adriaans
Dakdekkers- en Leidekkersbedrijf Adriaans in 1946 als eenmansbedrijf opgericht door Harry Adriaans. Onder leiding van zoon Jan Adriaans en diens vrouw Anny is het familiebedrijf uitgegroeid tot een landelijk actieve dakspecialist. Met Pascal Adriaans is inmiddels de derde generatie actief in het bedrijf, hij was in 1997 Nederlands eerste Dachdeckermeister. Dakdekkers- en Leidekkersbedrijf Adriaans heeft gespecialiseerde medewerkers in dienst voor hellende, platte en leien daken en is inzetbaar op alle typen werkzaamheden: nieuwbouw, renovatie, woning- en utiliteitsbouw. Dakdekkers- en Leidekkersbedrijf Adriaans werkt in opdracht van aannemers en particulieren en verzorgt daarbij het integrale traject: van advies tot uitvoering en onderhoud.
Meer informatie: Dakdekkers- en Leidekkersbedrijf Adriaans, tel. (0485) 313402m www.adriaans-haps.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant