Afbeelding

ZEESTER-MEERVAL MOET AAN DE BAK, KOMEND WEEKEND!

Algemeen 61 keer gelezen
Open NK 2,3 en 4 december Eindhoven

[image=197936]

Voor de Nederlandse zwemmers gaat het Olympisch traject richting Londen vanaf vrijdag echt beginnen. In het Pieter van den Hoogenband stadion is de Open NK: voor de zwemmers de eerste mogelijkheid om zich voor Londen te kwalificeren.

[image=197941]

Deze Open Nederlandse kampioenschappen zijn superbelangrijk. Een aantal Nederlandse topzwemmers zullen aanwezig zijn, Ranomi Kromowidjojo, Hinkelien Schreuder, Femke Heemskerk maar ook Marleen Veldhuis, die bezig is aan haar allerlaatste jaar als topsporter en stiekem droomt van een prachtig slotstuk, komende zomer in Londen. Inge Dekker mist op 2,3 en 4 december de Open NK. De wereldkampioene op de 50m vlinderslag is nog niet helemaal hersteld van een stressfractuur in haar hiel. Volgend jaar krijgt Inge bij de Swim Cups in Amsterdam en Straatsburg nog een kans om zich voor de Olympische Spelen te plaatsen.

[image=197940]

Maar ook de jeugdzwemmers zullen strijden om de Nederlandse titels. Helaas niet met een finale jeugdserie en ook zullen de winnaars niet vereeuwigd worden op de inmiddels bekende podiumfoto van Kees Jan Overbeeke, maar het is en blijft een Nederlands titel, die je aan je palmares kunt toevoegen.

[image=197939]

Namens de Zeester-Meerval komen aan de start: Raga Flores, Inge Arts, Mart Hendriks, Kim Loeffen, Guus van Stiphout, Judith Vos, Elise Pennings, Lucas Greven, Bente van Bergen, Nikki Habers, Juliëtte van Latum, Hilde Grondhout, Lotte Langenhoff, Evy Ulijn en Carmen van de Rijt.

[image=197938]

Op www.zwemkroniek.com staan een aantal interessante voorbeschouwingen over de jeugdseries.

Dat deze wedstrijd internationaal goed bezet is wordt bewezen door de deelname van zwemmers uit oa: Hongarije, Italië, Ierland, Oostenrijk, Noorwegen, Brazilië, Groot-Brittanië, Spanje, Denemarken, Duitsland, Slowakije, Finland, Frankrijk, Israel, Zweden, Portugal, Zuid-Afrika, Roemenië, San-Marino, Slovenië, Trinidad, Tunisië en IJsland.

[image=197937]

Uiteraard is ook dit kampioenschap weer via livetiming, thuis te volgen.
http://livetiming.knzb.nl/onkdec11/

Willen we een podium plaats kunnen behalen, dan moet er hard gezwommen worden, héél hard!

…….Later!


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant