Afbeelding

College Sint Anthonis over Zonnehuizen: ‘moeilijke situatie’

Gezondheid 46 keer gelezen
SINT ANTHONIS – “Ik wist wel dat er problemen waren bij Zonnehuizen. Maar dat er nu surceance van betaling is aangevraagd, brengt de organisatie in een moeilijke situatie.”

Burgemeester Marleen Sijbers, spreekt namens het college van de gemeente Sint Anthonis haar bezorgdheid uit over de stap die Zonnenhuizen maandag moest zetten door het lot van de organisatie in handen van een bewindvoerder te leggen. Dit gebeurde nadat interim-bestuurder Charles Laurey van Zonnehuizen er niet in was geslaagd om financiers te vinden die het instituut uit de financiële problemen willen halen.

[image=197905]

Grote werkgever
Tot de landelijke antroposofische organisatie Zonnehuizen, dat de hoofdzetel heeft in Zeist, behoort ook Bronlaak in Oploo. Het instituut aan de Gemertseweg heeft bijna 200 bewoners en 30 mensen die worden begeleid of dagbesteding krijgen. Er werken meer dan 200 fte’s, waarmee het één van de grootste werkgevers is in de gemeente Sint Anthonis. Volgens insiders is Bronlaak overigens een gezond onderdeel van Zonnehuizen.
Zowel voor de bewoners en medewerkers van Bronlaak breken onzekere tijden aan. De werknemers, waarvan het gros in de gemeente woont, zijn ongewis over hun toekomst. En ook voor de bewoners betekent het onrust. “Er komt heel veel op de mensen af, terwijl je weet dat ze gebaat zijn bij rust en zekerheid”, stelt de burgemeester. Namens het college geeft ze aan contact op te nemen met Zonnehuizen en Bronlaak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant