Afbeelding

5G: DSV bezig aan opmerkelijke opmars

Voetbal 21 keer gelezen
SINT ANTHONIS - Op de eerste speeldag van het huidige seizoen in 5G was Excellent duidelijk een maatje te groot voor buurman DSV. Waar de oranjehemden uit Oploo inmiddels volop strijden om het kampioenschap, is de ploeg uit Sint Anthonis in alle anonimiteit opgeklommen naar plek drie. Bij een zege zondag in de Sint Tunnise derby bedraagt de achterstand echter nog maar drie punten.

[image=153847]

De nederlaag die zondag 4 september jl. in Oploo werd geleden, is tot op heden de enige verliespartij die DSV leed. Na die partij speelde de ploeg van trainer Eric van Gogh (bezig aan zijn eerste seizoen op sportpark De Laan) drie keer op rij gelijk, waarna de groenwitte machine pas echt begon te draaien. In de laatste zeven wedstrijden werd vijf keer gewonnen en ook koploper Stormvogels'28 moest er, twee weken geleden, aan geloven.

Scoringsdrift
DSV heeft dit seizoen echter één probleem. Het komt uitermate moeilijk tot scoren. In elf wedstrijden scoorde DSV pas vijftien keer. Alleen De Zwaluw en de beide staartploegen HRC'27 en GVV'57 scoorden minder. Tegenover die vijftien doelpunten staan overigens ook maar tien tegendoelpunten. Daarmee is ook meteen de succesfactor benoemd van 'De SnelVoeters'.
Tegen Excellent zal de DSV-defensie ook op haar best moeten zijn, want de huidige nummer twee in 5G wist al 32 keer het vijandige doel te vinden. Bovendien kreeg Excellent deze jaargang maar acht tegendoelpunten te verwerken.
Kortom, alle ingrediënten voor een spannende burenstrijd zijn aanwezig. DSV-Excellent is komende week dan ook 'derby van de week' in Nieuwsblad De Maas Driehoek.

Programma 5H:

DSV - Excellent
VCA - Stormvogels'28
Toxandria - Heijen
HRC'27 - Gassel
Constantia - Estria
De Zwaluw - GVV'57
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant