Afbeelding

Duurzaam wonen in Jan van Cuijkstraat

Wonen 44 keer gelezen
CUIJK - Aan de Jan van Cuijkstraat in Cuijk verrijzen binnenkort een 12-tal moderne, energiezuinige woningen. Hendriks Bouw en Ontwikkeling heeft deze woningen energiezuinig ontwikkeld omdat de energielasten ieder jaar hoger worden.

[image=197886]

Door de toepassing van zonnepanelen kunnen de toekomstige bewoners hun elektriciteitsverbruik beperken doordat ze zelf elektriciteit opwekken. Daarnaast worden de woningen voorzien van een zonneboiler, die niet alleen in de zomer maar ook in de winter warm water zal opleveren. Een tekort wordt aangevuld door een energiezuinige hoge rendements cv-ketel. Bewoners kunnen in één oogopslag via een meegeleverde tablet zien wat het energieverbruik van de woning is. "Wij denken hiermee een antwoord te kunnen geven op de steeds maar hoger wordende energielasten", aldus Hendriks Bouw en Ontwikkeling.

De twaalf eengezinswoningen liggen op loopafstand van het centrum en zijn fraai van architectuur. Door de verschillende kleuren in de gevels ontstaat er een speels straatbeeld en heeft iedere woning een eigen uitstraling. De verkoop van de woningen is dinsdag 29 november jl. gestart. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op de website www.ilivin.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant