Afbeelding

Rob van Boekel kegelt Attacus omver

Sport 292 keer gelezen
SINT-OEDENRODE – De veelbesproken clash in het basketbal tussen BV Rooi en Attacus werd een ruime zege voor de thuisclub. Gangmaker en absolute uitblinker bij BV Rooi was Veghelaar Rob van Boekel die zijn team naar de klinkende 80-68 zege leidde.

Door: Peter Kuijpers

[image=197777]

Op de wat orthodoxe tijd van zondagavond 18.30 uur werd in het minuscule zaaltje De Kienehoef gebasketbald. De kleine tribunes puilden uit en maakte lawaai voor twee. Het treffen tussen twee teams die nek-aan-nek al van het begin van de competitie de zaken bepalen. Rob van Boekel ging een jaar of zes geleden van Attacus naar BV Rooi, toen nog spelend op een veel hoger level dan de Veghelaren. Bij het wegvallen van de sponsor was het snel gedaan met de clubliefde van sommigen en BV Rooi zakte af naar een modaal team in een lagere klasse. Van Boekel bleef en werd zelfs voorzitter van de club. “Ik weet niet hoe lang mijn knie het nog blijft volhouden. Als er weer vocht in komt moet ik echt stoppen. Het kraakbeen is aangetast dan weet je het wat je kan overkomen. Ik zie wel. Vanavond bouwen we in ieder geval een feestje.” Sprak de gelukkige en ‘spelende voorzitter.

[image=197781]

Veel mis
De thuisclub had een geweldige pikstart. Met een nagenoeg 100% score werd het eerste kwart met 30-17 binnengehaald. Coach Ernst Salzmann kon geen gebruik maken van Paul van Asseldonk. De Attacus-speler is ook nog coach van een jeugdteam die plots, met ‘dank’ aan de bond, een wedstrijd moesten spelen. Wellicht had hij het verschil kunnen maken zondagavond in Sint-Oedenrode. Opnieuw moest Gilbert Kriele uit het verre Maastricht de reis naar Veghel maken. Kriele begon stroef en mist trainingen, maar 'de lange' draaide al snel bij en liet mooie dingen zien. Assistent-coach Ton van Uden wilde niets van weten van het gemis van Paul van Asseldonk: “Natuurlijk missen we Paul, maar daar hang ik onze nederlaag niet aan op. Er ging te veel mis. Vooral in de eerste set lieten we ons overlopen. Jammer het kan je overkomen. We denken alweer aan de volgende wedstrijd en de competitie is nog jong.”

[image=197780]

Score bleef uit
Het tweede kwart kreeg BV Rooi een terugval. Kartrekker Van Boekel wisselde een paar maal en Attacus kwam terug. Voor het eerst in de wedstrijd was er een voorsprong mede namens enkele mooie drietjes van Michiel Hamel. Met een verdienstelijke 38-41 was het prettig rusten. Het derde kwart ging heel lang gelijk op en nimmer werd het verschil groter dan twee hooguit drie punten. Echter Attacus ging slordiger spelen. Ballen kwamen niet meer aan en de score bleef uit. Ton van Uden: “Vergeet niet dat de eerste en tweede set veel kracht heeft gekost. Dat zag je in het derde kwart. We gingen slordiger spelen en de foutenlast liep op.” Mooie drietjes van Rob van Boekel en een paar slordige weggegeven fast breakes waren de oorzaak dat BV Rooi twaalf punten uit kon lopen. Het laatste kwart deed er eigenlijk niet meer toe en de uiteindelijke score bleef steken op 80-68. Een dik verdiende zege waar iedereen het mee eens was in de Kienenhoef. Geen rancune na afloop, maar applaus voor het publiek en de verdiende winnaar in dit geval BV Rooi. “Goed gespeeld ‘Boek’, proficiat kerel”, riep Attacus-coach Ernst Salzmann richting dé man van de avond: Rob van Boekel. Bij de grijns die op de Veghelse tronie verscheen waren woorden overbodig.

[image=197778][image=197779][image=197782]

Gesprekken na afloop met Rob van Boekel en Ton van Uden:
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant