Afbeelding

Benjamin Guus Aarts hoopt op periodetitel

Sport 120 keer gelezen
MIDDELAAR - De Benjamin van het Middelaarse Astrantia is Guus Aarts. De 18-jarige centrumverdediger maakte drie seizoenen geleden al zijn debuut in de hoofdmacht van de zesdeklasser.

[image=197629]

“Ik hoor dit jaar vast bij het eerste elftal en dat bevalt goed, hoewel het zondag wat minder ging. Ik heb een eigen doelpunt gemaakt en we verloren van Menos met 4-2. Bovendien ben ik na een uur uitgevallen met een weer opspelende spierblessure”, zegt voorstopper Guus, “ik moet het hebben van mijn fysieke kracht en kan goed een man uitschakelen.” Met Astrantia zou de student logistiek en economie graag eens een periodetitel winnen en een gooi te doen naar promotie. “Dat is al 21 jaar niet meer gebeurd, heb ik gehoord”, zegt de Benjamin, die binnenkort in Breda gaat wonen. “Ik verwacht dat we 35 doelpunten tegen krijgen en vijf keer de nul houden.”

[image=197630]

Klassement
Het klassement om de Sluitpostrofee wordt geleid door de Siebengewaldse vijfdeklasser Stormvogels. De Siebengewaldse voetballers sloegen zondag een aanval op de koppositie in klasse 5G af door het Oploose Excellent op 0-0 te houden. In het Sluitpostklassement leidt Stormvogels met zes tegentreffers uit tien wedstrijden. Met de het op zondag uit te spelen restant van de gestaakte wedstrijd tegen Heijen in het vooruitzicht komt daar zondag een tenminste één doelpunt bij. Het duel in Heijen wordt hervat bij een stand van 1-1. Die doelpunten zijn nog niet in de stand verwerkt. Excellent en het Mookse Eendracht'30 zitten met acht doelpunten op het vinkentouw bij Stormvogels. Rode lantaarndrager in het klassement is de Graafse vijfdeklasser GVV'57.

Benjamin
In rubriek de Sluitpost van nieuwsblad De Maas Driehoek en Stadskrant Grave wordt van de 37 standaard herenteams van voetbalverenigingen uit het verspreidingsgebied van beide kranten een klassement om de tegendoelpunten bijgehouden. Het team dat in de competitie de minste tegendoelpunten incasseert, wint de Sluitpost trofee. In de rubriek staat dit seizoen de Benjamin uit het eerste elftal in de schijnwerpers. Wie is de Benjamin uit uw favoriet team? Tip de redactie en stuur een e-mail naar j.groniger@demaasdriehoek.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant