Afbeelding

'Projectteam Floriade' zet Land van Cuijk op de kaart

Algemeen 48 keer gelezen
CUIJK – Het initiatief van de Boxmeerse wethouder Erik Ronnes om de Floriade – die van april tot oktober 2012 plaats vindt - aan te grijpen om het Land van Cuijk op de kaart te zetten, wordt in de regio steeds meer omarmd.

“Deze kans is uniek en komt maar één keer voorbij. Die moet je niet laten liggen”, zegt Willeke Driessen van Boomkwekerij Ebben. Het Cuijkse bedrijf is spil in het project, want de volgend jaar 150-jarige boomkwekerij heeft een ‘inzendingsveld’ (paviljoen) op het Floriadeterrein bij Venlo.

[image=197509]

Ebben heeft gekozen voor een sprookjesbos waarin kinderen (op kindhoogte) worden meegesleept in een spannende fabel rond Boris de das en Simon de vos, terwijl volwassenen op hun ooghoogte de aantrekkelijkheden van het Land van Cuijk krijgen voorgeschoteld. Er verschijnt ook een sprookjesboek, dat naadloos aansluit bij de zinnenprikkelende opzet. De fabeldieren worden tot leven gebracht door mensen in pakken. “Die kom je in 2012 overal tegen. Bij ‘mediatrekkers’ als het Maasheggenvlechten, de Nationale Viering Boomfeestdag, de doortocht van de Vierdaagse, maar ook bij andere evenementen in de regio.”

Vrienden
Tijdens de Floriade vormt het ‘paviljoen’ een bruggenhoofd van en naar het Land van Cuijk. Bezoekers worden door gastheren en -vrouwen ontvangen en krijgen een ‘Land van Cuijk beleving’ aangeboden. “Er komen workshops en een glossy brochure”, zegt Sandra Reusen die net als de andere leden van het projectteam een grote bevlogenheid uitstraalt. “Wij gaan er vol voor. Dit moet een succes worden”, stelt collega-projectteamlid Robert Hermens enthousiast.
Ondernemingen en organisaties worden benaderd om ‘Vriend van het Land van Cuijk’ te worden. “Er komt een VIP-programma op de Floriade, maar ook in onze regio. Denk aan een fietstroute en toeristische arrangementen”, vertelt Hermens. Driessen noemt het paviljoen een ideale springplank voor promotie. “In plaats van met zijn relaties naar een eredivisiewedstrijd te gaan, kan een ondernemer nu met zijn relaties naar de Floriade”, vult Reusen aan. “De Floriade en de Boomfeestdag bieden fantastische marketingmogelijkheden”, besluit Willeke Driessen.
Bedrijven, organisaties en particulieren die ‘Vriend van het Land van Cuijk’ willen worden of meer informatie wensen kunnen terecht bij Sandra Reusen. Bel (0485) 47 98 68 of 06 34343040 of mail naar sandra@reusenproject-n.nl. Bellen of mailen naar Robert Hermens kan ook: (0413) 33 93 63 of 06 55340324 of mail naar r.hermens@dewinter.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant