Afbeelding

Ut Pèèrd voor Toneelgroep Westerbeek

Kunst en cultuur 40 keer gelezen
SINT ANTHONIS - Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Sint Anthonis reikte juryvoorzitter Harry van Raaij de sport- en cultuurrprijsUt Pèèrd ut aan Toneelgroep Westerbeek.

“De Toneelgroep Westerbeek heeft met een cast van zestig spelers een uniek openluchtspel opgevoerd. In een zevental geheel uitverkochte uitvoeringen werd het dagelijks leven uit een periode in de Tweede Wereldoorlog in en rond een boerderij in het dorp D’n Twist, ofwel Westerbeek, weergegeven”, aldus het juryrapport.

[image=197131]

Een openluchtspel waarbij volgens de jury tot in de kleinste details zoals bijvoorbeeld het entreebewijs, maar ook in grote onderdelen zoals het zoeklicht, door de spelers een maximaal niveau werd bereikt. Aankleding en decors waren zo perfect dat de toeschouwers zich in een tijdmachine waanden. En ook de dienstverlenende onderdelen, waaronder een fraai en informatief programmaboekje, verwarming op de toeschouwerplaatsen, een prima geluidsinstallatie, een heuse garderobe en een drankje en/of versnapering tijdens de pauze, verhoogden de kwaliteit van de uitvoering.

[image=197160]

De Toneelgroep Westerbeek heeft volgens de jury de verbondenheid met de gemeenschap gestalte gegeven door de vele onmisbare bijrollen van figuranten en dienstverlenende functies in te vullen met inwoners uit Westerbeek. Een unieke prestatie van een vereniging die al 50 jaren lang jaarlijks een toneelspel opvoert.

[image=197161]

Deze openluchtvoorstelling bij gelegenheid van het gouden jubileum van de Toneelgroep mag beslist uniek genoemd worden. De jury was unaniem van mening dat de jubilerende Toneelgroep Westerbeek de eerste prijs verdiend.

[image=197162]

De tweede prijs ging naar de Vereniging ‘t Sint Tunnisse Metworstpèèrd te Sint Anthonis voor de geweldige wijze waarop zij cultuur met gemeenschapszin hebben gecombineerd. De derder prijs was voor Douwe Dekkers (20) uit Wanroij, voor de moed en durf die ertoe leidde dat hij nu professioneel danser is bij het Noorse Opera en Ballet te Oslo. Voltooide na het conservatorium in Den Haag zijn opleiding aan de Royal Ballet School te Londen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant