Afbeelding

Rik van Griensven heeft weer zin in voetbal

Voetbal 87 keer gelezen
CUIJK - Hoewel het al bijna eind november is maakte Rik van Griensven pas afgelopen zondag zijn debuut als basisspeler van het JVC Cuijk van dit seizoen. Problemen van familiaire aard zorgden ervoor dat de 30-jarige Van Griensven weinig focus op een bijzaak als het voetbalspelletje wist te houden. Nu privé alles weer in orde is heeft de voetballer uit Nistelrode er weer ouderwets veel zin in.

Door: Willy Rooyakkers

Afgelopen zondag stond hij dan weer voor het eerst in de basis. Rik van Griensven: "Ik moest meteen vol aan de bak want we speelden natuurlijk bij De Treffers wat toch dé tegenstander voor JVC Cuijk is in deze klasse. Deze wedstrijden leven enorm in Cuijk. Ik had met Said Echargui daarbij een tegenstander van hoog niveau. Hij is enorm fel en kan ontzettend goed voetballen. Bij het eerste duel gooide hij meteen de bal langs me en moest ik er met een felle sprint achteraan. Gelukkig kon ik met een sliding de bal wegtikken maar ik voelde me wel meteen ontzettend moe. Ik zei nog tegen Rob Zegers dat ik bang was dat het een zware middag zou worden maar uiteindelijk kwam ik er doorheen en speelde ik een lekkere wedstrijd." Dat mag zeker gezegd worden als je er persoonlijk in slaagt Echargui lam te leggen en als team ook nog eens bij De Treffers met 1-3 weet te winnen. "Ik was van tevoren niet zenuwachtig of zo want ik weet wel wat ik kan als ik mezelf ergens op focus. Die mentaliteit heb ik wel. Maar het is natuurlijk wat anders dan met het 2e meespelen of een bekerwedstrijdje met JVC 1."


[image=157498]

Goed opgevangen

Vorig seizoen was er even sprake dat Van Griensven naar Gemert zou vertrekken maar uiteindelijk bleek de keuze om bij JVC te blijven de goeie. "Als ik zie hoe ze me hebben opgevangen, de jongens maar ook alles en iedereen eromheen......echt: JVC is een hele fijne en warme club. Zolang ik het gevoel hier mee te kunnen komen zal ik niet snel meer gaan verkassen. Ik ga nu proberen weer een basisplaats af te dwingen. Ik had het gevoel dat ik na de voorbereiding hier een goede kans op zou maken dus daar ga ik nu weer voor. Zondag (tegen Argon - wr) verwacht ik weer aan de aftrap te staan. Met Paymans en Hofmeijer hebben we namelijk twee geschorste spelers terwijl Danny van Raaij een blessure heeft opgelopen. Ik denk dat we met JVC dit jaar moeten proberen om onze prestatie van vorig seizoen te overtreffen. Ik meen dat we zevende werden dus daar moeten we dan boven komen. Ik ben ieder geval blij me weer op voetbal te kunnen focussen."

[image=78412]


Prinses Irene

Rik van Griensven is en blijft een echte Nistelrodese jongen. Zit er een terugkeer naar zijn jeugdliefde Prinses Irene in? "Tuurlijk ga ik daar nog terug. Alleen denk ik dat ik nu nog op een hoger niveau meekan. Als ik merk dat het iets minder wordt ga ik zeker weer in Nistelrode voetballen. Dat is toch de club waar ze me pas op mijn 21e hebben weggehaald." Zoals wellicht bekend was Van Griensven ook nog een jaartje actief voor UDI'19. "Ik was toen helaas lang geblesseerd en toen JVC me op een gegeven moment terugwilde trok mij toch heel erg de nieuwe Topklasse. Ik vermoedde dat de kans groter was dat ik dat met JVC zou gaan halen dat op dat moment met UDI'19. Daarop heb ik eerlijk gezegd dat ik weer terug naar Cuijk wilde gaan en dat vond niet iedereen fijn geloof ik. Dat kan ik wel begrijpen maar ik kan mezelf recht aankijken wat dat betreft."

Programma Topklasse

WKE - VVSB (19.11)
FC Lienden - De Treffers
AFC - EVV
Quick'20 - HBS
Hollandia - FC Hilversum
HSC'21 - UNA
Achilles'29 - Haaglandia
Argon - JVC Cuijk
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant