Afbeelding

"Merletgaarde belangrijk voor Vierlingsbeek"

Wonen 80 keer gelezen
VIERLINGSBEEK - Toekomstige gebruikers en omwonenden waren afgelopen donderdag present bij de eerste steenlegging van Merletgaarde, een nieuw bouw- en zorgproject dat in de loop van 2012 door Wonen Vierlingsbeek wordt gerealiseerd.

[image=197092]

De ceremonie die gepaard gaat met de eerste steenlegging van het project laat hij graag over aan de toekomstige gebruikers van het gezondheidscentrum in Merletgaarde. Maar ondertussen straalt directeur Tonny Strijbosch van Wonen Vierlingsbeek vol trots vanwege de komst van het medisch centrum plus tien huur- en 13 koopwoningen in het centrum van Vierlingsbeek. "De plannen voor dit project liggen er al bijna tien jaar, dus ik ben behalve trots ook enorm blij dat de bouw officieel is begonnen", vertelt Strijbosch. "Verder ben ik trots dat het plan helemaal naar wens van de toekomstige gebruikers kan worden ingevuld en niet, zoals in het verleden is besproken, door het naastgelegen park in te korten."

Gezondheidscentrum
Het gezondheiscentrum omvat een huisarts, fysiotherapeut en tandarts. Verder komen er woningen en appartementen. "Het wordt als het ware een woon/zorgzone", doelt Strijbosch op het naastgelegen steunpunt van Pantein en het activiteitencentrum. "Bovendien worden de huizen levensloopbestendig gebouwd, zodat ouderen langer in hun eigen huis kunnen blijven. Mede dankzij een zorgabonnement via Pantein."

Leefbaarheid
Behalve faciliteiten voor senioren wordt bij Merletgaarde rekening gehouden met starters in de vorm van huurappartementen en vijf starterswoningen. Strijbosch: "Wie interesse heeft: er zijn nog enkele starterswoningen vrij." Burgemeester Karel van Soest van Boxmeer vult aan: "Ik ben enorm blij dat dit soort voorzieningen behouden blijft voor een dorp als Vierlingsbeek. Ouderen kunnen hierdoor in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen en functioneren. En door de bouw van toegankelijke woningen voor jongeren wordt met Merletgaarde tevens een belangrijke bijdrage geleverd aan de leefbaarheid in Vierlingsbeek."

Complimenten
Huisarts Mosch uit Vierlingsbeek, die samen met een tandarts en een fysiotherapeut het gezondheidscentrum in Merletgaarde gaat vormen, gaf aan een 'blij gevoel' te hebben. "De plannen om dit medisch centrum op te zetten, dateren al van tien jaar terug en de ontwikkelingen liepen zeer traag. Totdat Wonen Vierlingsbeek als kleine maar slagvaardige organisatie de plannen oppikte. Dit project is ook een meerwaarde voor de Spoorstraat, waar door de jaren heen veel winkels zijn gesloten. Daar komen nu drie zelfstandige praktijken voor terug in de vorm van een toekomstigbestendig gezondheidscentrum dicht bij huis, precies zoals de regering het wil en waarmee aan de wensen van de bewoners van Vierlingsbeek kan worden voldaan."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant