Afbeelding

Maasziekenhuis: laatste verhuizing

Gezondheid 757 keer gelezen
Patiënten voor fysiotherapie, ergotherapie en logopedie kunnen vanaf maandag 21 november terecht in Pantein Plaza, het pand pal naast het nieuwe Maasziekenhuis Pantein. Ook Podotherapie Dennemann verhuist mee naar de nieuwbouw op Health Campus Boxmeer. Tegelijkertijd verhuizen afdelingen van de Sint Maartenskliniek van het nieuwe Maasziekenhuis Pantein naar Pantein Plaza. De deuren van het oude Maasziekenhuis gaan dan definitief dicht.

[image=196981]

Dienstverlening
De grote verhuizing plaats van medewerkers en patiënten van het oude Maasziekenhuis aan de Loerangelsestraat naar de nieuwbouw aan de Dokter Kopstraat in Beugen (Health Campus Boxmeer) vond 11 april jl. plaats. Alleen de dienstverlening van Fysiotherapie, Ergotherapie en Logopedie bleef langer op de oude locatie, omdat nog de laatste hand moest worden gelegd aan de inrichting van het nieuwe pand. Deze laatste afdelingen gaan nu ook over en vanaf 21 november kunnen patiënten terecht in Pantein Plaza, pal naast het nieuwe Maasziekenhuis Pantein.
De fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten bieden hulp aan mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen, maar ook aan poliklinische patiënten. De aanwezigheid van Fysiotherapie, Ergotherapie en Logopedie in het Maasziekenhuis brengt voordelen met zich mee voor de patiënt. Zo is er een korte lijn tussen therapeuten en medisch specialisten, zodat zij gemakkelijk met elkaar kunnen overleggen over een aandoening. Er kan gebruik worden gemaakt van alle expertise die binnen het Maasziekenhuis Pantein aanwezig is en de patiënt kan op één plek terecht voor behandeling. Ook wordt in de avonduren (sport)fysiotherapie aangeboden.

Intrek
Tegelijk met de verhuizing naar de nieuwbouw gaat ook de praktijk van Podotherapie Dennemann, die nu nog in het oude ziekenhuis gevestigd is, over naar de nieuwe locatie. Verder zullen de Revalidatiegeneeskunde van het Maasziekenhuis Pantein en de Poliklinische Revalidatie Behandeling en Reumatologie van de Sint Maartenskliniek hun intrek nemen in Pantein Plaza. Tevens zal de POM (orthopedische instrumentenmaker) gehuisvest worden in Plaza. De afdeling Fysiotherapie, Ergotherapie en Logopedie werkt veelvuldig met deze disciplines samen om de patiënt de beste zorg dichtbij huis te kunnen bieden.

Afscheid
De patiënten van Fysiotherapie, Ergotherapie en Logopedie hebben op bijzondere wijze stilgestaan bij het afscheid van het oude ziekenhuis. Zij mochten een laatste afscheidsboodschap of -tekening op de muur achterlaten. Het oude Maasziekenhuis Pantein sluit nu definitief haar deuren. Het nieuwe adres voor Fysiotherapie, Ergotherapie en Logopedie, de POM, de revalidatie en poliklinische revalidatiebehandeling van de Sint Maartenskliniek en Podotherapie Dennemann is: Pantein Plaza, Dokter Kopstraat 2, 5835 DV Beugen. Pantein Plaza bevindt zich rechts naast het nieuwe Maasziekenhuis Pantein op Health Campus Boxmeer.
De poliklinieken van Fysiotherapie, Ergotherapie en Logopedie blijven bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer (0485) 84 52 55.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant