Afbeelding

Olympia'18 MD3 ongeslagen kampioen

Sport 34 keer gelezen
BOXMEER - Door een overwinning (1-0) op Juliana Mill MD1 zijn de meisjes van Olympia'18 MD3 uit Boxmeer afgelopen zaterdag (12 november) ongeslagen kampioen geworden in de eerste klasse M03. "Dit is een goede opsteker voor het meisjesvoetbal in Boxmeer, waar ook nog steeds sportieve meiden worden gezocht om de teams te komen versterken", aldus trainer Ruud Meyer.

[image=195903]

Meyer stuurde Kliksport.nl het volgende verslag:

Deze zaterdag was het dan eindelijk zo ver, de laatste competitie wedstrijd uit de eerste competitie en onze meiden mochten voor het kampioenschap de wei in. We speelden deze wedstrijd tegen de MD1 van Juliana Mill, maar eigenlijk waren we zelf vandaag onze grootste tegenstandster. Nerveus, zenuwachtig, niet mee te praten, geen moment rust en de wedstrijd moest nog gaan beginnen, Hans en ikzelf hadden al in de gaten dat het vandaag een lastig karwei ging worden.

Met toeters, slingers en heel veel publiek probeerde we de goed lopende machine die de MD3 van Olympia het hele seizoen als is aan de praat te krijgen, maar tijdens de wedstrijd werd het steeds duidelijker dat het een spannende wedstrijd ging worden. Paal, lat, net naast, prima reddingen door de keepster van Mill en elke bal leek bij ons vandaag net mis te gaan. Halverwege de eerste helft wisten wij eindelijk de score te openen en het was onze aanvoerdster Bianca die het net wist te vinden, 1-0 en het feestje begon langzaam op gang te komen.

Heel goed keepen van Koosje, onze ijzersterke verdediging van Nicky en Bregje, de kei hard werkende middenveldsters Marloes, Marloes, Iris en Kim en onze twee aanvalsters Sam en Bianca zorgde ervoor dat deze moeilijke kampioenswedstrijd tegen een stug verdedigende tegenstander uiteindelijk in winst werd omgezet, jammer voor het in grote aantallen aanwezige publiek werd het deze week een keertje geen voetbalshow, maar een degelijk en zeer zeker wel verdiende nipte 1-0 overwinning. Na het eindsignaal kwam de ontlading bij onze meiden en liep de spanning samen met de confetti en de champagne van ons af over het hoofdveld heen en kon het dikverdiende kampioensfeest eindelijk beginnen.

Na de verplichte fotosessie, iets wat nu eenmaal hoort bij topvoetbal, gingen we in polonaise richting de douche waar het feest pas echt begon met een rondje door de kantine, want die moest ook nodig schoongemaakt worden en weer terug naar het kleedlokaal om onze kampioensshirts aan te trekken en verder te feesten met al ons publiek in de speciaal door ons versierde kantine.

[image=195904]

Taart, medailles, drinken, cake, veel kabaal en nog meer foto’s en negen meiden die doodmoe maar voldaan kunnen terugkijken op een hele goede eerste seizoenshelft waarin we met heel goed voetbal uiteindelijk ongeslagen en zonder puntverlies het kampioensschap binnen wisten te halen.

Waarschijnlijk voor de winterstop nog een keertje (of twee) de wei in voor een beker wedstrijd en dan gaan we ons opmaken voor de lente competitie.

Met groet een tevreden en inmiddels ook weer opgedroogde trainer.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant