Afbeelding

Schippersvrouw schrijft verhalenbundel

Kunst en cultuur 45 keer gelezen
CUIJK - Schippersvrouw Anja Benda (1951) woonde bijna haar hele leven aan de wal. Haar leven aan boord van een binnenvaartschip begon tien jaar geleden toen zij koos voor een partner die schipper is. Het leven aan boord bleek een totaal ander leven te zijn dan ze gewend was: geen vaste plek om te wonen, betekent immers ook geen buren, geen buurt, geen vaste buurtsuper of sportclub. Over het leven op het water schreef ze een verhalenbundel: Tussen lucht en water.

[image=195136]

"De schipperswereld is een vrij gesloten gemeenschap, in ieder geval naar buiten toe. Je moet aan boord dus erg oppassen dat je niet in een isolement terecht komt. Daarnaast is geen dag hetzelfde, zijn het water en de natuur om je heen vaak prachtig. Daar ben ik over gaan schrijven. Het zijn verhalen die gaan over de hilarische maar soms ook emotionele gebeurtenissen in het leven als schippersvrouw. Die verhalen worden maandelijks gepubliceerd in het schippersmagazine Volaan Vooruit. Nu, tien jaar later, is het een mooi moment voor een terugblik en heb ik achttien verhalen gebundeld."

De titel 'Tussen wind en water' verwijst naar lied gecomponeerd door Cees Menheere. Deze componist en tekstschrijver maakte een prachtig lied over de schippersvrouw. Tussen wind en water is de plek aan boord van een schip, net op de waterlijn, waar de invloed van de elementen het meest voelbaar is. Daar lijdt een schip het meest. Juist op deze plek staat volgens het lied altijd de schippersvrouw. De verhalenbundel 'Tussen lucht en water' verschijnt deze maand en is te koop bij de Bruna-vestiging in Cuijk (Maasburg) en ook via de website www.anjabenda.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant