Afbeelding

Gezond ontbijt op Cuijkse basisscholen

Gezondheid 63 keer gelezen
CUIJK – Leerlingen van de Cuijkse basisscholen De Zevensprong en De Waai mochten deze week genieten van een gezond ontbijt.

Het ontbijt maakte deel uit van het Nationaal Schoolontbijt en werd verzorgd door de Cuijkse Bakkerij Harrie-Jan Loeffen.

[image=194908]

Gezondheid
Leerlingen en leerkrachten kregen een ontbijt van vers brood, divers beleg en verse melk. Harrie-Jan Loeffen, die de ontbijtjes persoonlijk afleverde, bezocht diverse klassen. “Het is leuk om te zien dat er vanuit de scholen steeds mee aandacht is voor ‘goed ontbijten’. Tijdens de gesprekken in de klassen ontdekte ik dat er al dagen met de kinderen is gesproken over het belang van ontbijten en waar een goed ontbijt uit bestaat.”
Dat is ook de insteek van het Nationaal Schoolontbijt, dat het belang en het plezier van een goed ontbijt onder de aandacht wil brengen van scholieren, hun ouders en leerkrachten. Een goed ontbijt geeft kinderen bij de start van de dag de energie om te leren, te spelen en te sporten.

[image=194909]

Prijswinnaar
Bakkerij Loeffen is toch al knap op dreef, want onlangs werd de Cuijkse bakker in liefst drie categorieën onderscheiden tijdens een vakwedstrijd van speculaas, amandel speculaas en gevulde speculaas voor ambachtelijke (banket)bakkers uit het zuiden van het land. “Meedoen aan wedstrijden is altijd spannend. Van de vakjury kregen we dit jaar voor onze gevulde speculaas zelfs een 10 als beoordeling. Daar waren we natuurlijk heel blij mee.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant