Afbeelding

Judo Ryu Maasduinen ook in Boxmeer

Sport 207 keer gelezen
BERGEN/BOXMEER - Het gaat goed met Judo Ryu Maasduinen. De judovereniging die gesetteld is in Bergen en daar ook een dojo beheert, is onlangs ook een verenigingstak in Boxmeer gestart. “Dat doen we om de kwaliteit in onze bloeiende vereniging te kunnen waarborgen”, zegt Ger Deckers, PR-medewerker van Judo Ryu Maasduinen.

[image=194820]

Judo Ryu Maasduinen beleefde de afgelopen jaren een enorme groei. Het ledenbestand nam van ongeveer 60 toe tot 126 judoka. Onder het bewind van judoicoon Willem Vissers en het exponent van zijn judo-onderricht, Jorien van Beek (draagster van de vierde Dan Kodokan), maakte de vereniging ook sportief een reuzensprong. De sportieve stap voorwaarts werd met de weg der geleidelijkheid ingezet. “Inmiddels zijn onze jonge wedstrijdjudoka vertegenwoordigd op Limburgse en Nederlands kampioenschappen. Ze behaalden vijf podiumplaatsen op het NK. Binnenkort [zaterdag 12 november, red.] is Djoeke Bouwmans deelneemster op het NK bij de dames tot 57 kg. Maar ook werden onder Jorien van Beeks bewind 23 dangraadhouders opgeleid.
Hoewel het de vereniging sportief voor de wind gaat, haken elders studerende leden af. “Dat komt doordat Bergen met het openbaar vervoer moelijk bereikbaar is. We trainen daarom met jeugd vanaf 6 jaar op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur in de gymzaal van het Elzendaal College in Boxmeer. Franc van Trilsbeek verzorgt de trainingen”, zegt Ger Deckers, “Bovendien zijn we nu ook bereikbaar voor leden uit Brabant.” Kijk voor meer informatie op www.judoryumaasduinen.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant